Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τίτλοι τέλος για έναν ακόμα θρύλο… Ο forward των Atlanta Hawks, Vince Carter αποσύρθηκε από την ενεργό δράση!

Ο μέχρι πρότινος forward των Atlanta HawksVince Carter, ανακοίνωσε προ ημερών την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και αποχαιρετάει το ΝΒΑ μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Ο μακροβιότερος ΝΒΑer ανακοίνωσε στο δικό του podcast: Wingin’ It ότι, μετά τον αποκλεισμό των Hawks από την συνέχεια της σεζόν, μοιραία ήρθε η στιγμή να πει το πικρό αντίο στο άθλημα που αγάπησε όσο τίποτε.

Μεγαλωμένος στην Florida, έπαιξε στο ΝΒΑ σε 4 διαφορετικές δεκαετίες, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ άλλοτε κάποιος παίκτης, και δύσκολα θα ξανασυμβεί στο μέλλον.

Επιλέχθηκε από τους Golden State Warriors στο draft του 1998, αλλά δεν έμελλε να κάνει εκεί την πρώτη του εμφάνιση. Λίγα λεπτά μετά την επιλογή, ο Vince έγινε ανταλλαγή με τον Antawn Jamison, και έτσι βρέθηκε στους Toronto Raptors.

Ο βορράς ήταν, τελικά, ο σωστός προορισμός για τον Carter, αφού δεν άργησε να γίνει σύνθημα στα χείλη των Καναδών φιλάθλων, και να αποκτήσει το nickname “Half-Man, Half-Amazing”, λόγω των τρομερών αθλητικών προσόντων του. Κέρδισε την πρώτη θέση, στον ίσως πιο αξιομνημόνευτο διαγωνισμό καρφωμάτων, το 2000.

Μετά από 6 σεζόν στο Toronto, άλλαξε ομάδα και παρατσούκλι. Ούτε στα μισά της σεζόν 2004-2005, ο “Vinsanity” συνάντησε τουςJason Kidd, Richard Jefferson, και Kenyon Martin στους New Jersey Nets αλλά δεν έφτασε ποτέ στην Γη της Επαγγελίας, την κατάκτηση ενός δαχτυλιδιού πρωταθλητή.

Ακολούθησαν οι Orlando Magic, οι Phoenix Suns, και οι Dallas Mavericks. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στους Memphis Grizzlies και τους Sacramento Kings, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στην Atlanta παίζοντας για 2 χρόνια – παρά κάτι, λόγω κορωνοϊού – στους Hawks.

O…γερο-Vince έπαιξε 1541 αγώνες σε όλη του την καριέρα, με 16.7 πόντους μέσο όρο.

Το NBAholics αποχαιρετά τον Vince Carter, και σας θυμίζει την φάση που ολοκλήρωσε την ένδοξη καριέρα του, με ένα εύστοχο (και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς;) τρίποντο.

Ο Vince Carter αντανακλά την 22χρονη καριέρα του και παρακολουθεί ένα ειδικό αφιέρωμα από την οικογένεια NBA…

ΠΗΓΗ