TOP

«Τα παιδιά με τις κουκούλες»

του Παρασκευά Κοντόπουλου

Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας με πρωταγωνιστές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί οι συμπολίτες που είτε υποκινούν, είτε στηρίζουν, είτε δικαιολογούν κάθε παραβατική συμπεριφορά στα πανεπιστήμια, αυτοί οι συμπολίτες που πιστεύουν ότι οι καταλήψεις είναι δικαίωμα και ο βανδαλισμός αγώνας, καλό θα ήταν να σταματήσουν να παίζουν αυτό το κακό θέατρο στο οποίο παριστάνουν τους σοκαρισμένους.

Είναι σαν να σοκάρεται ένας κηπουρός που οι σπόροι που φύτεψε βλάστησαν. Οι συμπολίτες που είτε στήριξαν, είτε υποκίνησαν καταλήψεις, βανδαλισμούς, ξυλοδαρμούς καθηγητών, απειλές εναντίον κανονικών φοιτητών, αυτοί που υπερασπίστηκαν τα «παιδιά» ακόμα κι όταν τα χέρια των «παιδιών» κρατούσαν καδρόνια, είναι γελοίο να παριστάνουν τους θλιμμένους. Είναι γελοίο να κάνουν τους προβληματισμένους αυτοί που, αν τυχόν οι τραμπούκοι της εικόνας συλληφθούν, θα τρέχουν πάλι να υπογράφουν κείμενα που θα ζητούν την αποφυλάκισή τους.

Αλλά κι αυτοί που ανέχτηκαν και ανέχονται τους τραμπούκους μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια καλό είναι να μην μοιράζονται μαζί μας το «σοκ» τους. Αυτοί που με πολύ παχιά και γενναία λόγια περιγράφουν το τι θα κάνουν στην ανομία, αλλά όταν έρχεται η ώρα να την αντιμετωπίσουν κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό να δουν τι σχήματα κάνουν τα συννεφάκια, καλό είναι να μην εμφανίζονται ως σκληροί κυνηγοί της παραβατικότητας. Μακάρι να την κυνηγήσουν, αλλά καλό είναι να ξέρουν ότι ξέρουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που το κάνουν.

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Μπράβο και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τη συντρόφισσα Γκαρά, για την ειλικρίνειά της να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους μπορεί να είναι πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες για τη σύλληψη των τραμπούκων. Η στάση της δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα αισθήματα που τρέφει το κόμμα της για τα «παιδιά» με τις κουκούλες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ