Κυριακή
28
Απρίλιος
TOP

Τελικά, η πολιτική… υποκρισία δεν έχει όριο

Το φυσάνε και δεν κρυώνει…

«Γράφουμε ιστορία» είπε ο Πέτρος Τατούλης και όντως γράφει κατάστιχο ακούγοντας το άσμα «ιστορία μου, αμαρτία μου…».

Χμμ.. Όντως, γράφεται στην πολιτική ιστορία ως το αυτοδιοικητικό παράδειγμα προς… αποφυγή. Είχε τα πάντα στα χέρια του και δεν κατάφερε να τελειώσει ένα τέτοιο σπουδαίο έργο για την Πελοπόννησο κοντά μια δεκαετία. Μάλλον, ήθελε άλλα δέκα χρόνια για να το βάλει σε τροχιά. Κατορθωματάρα, ε;

Εάν είχε λίγο χιούμορ ο Νίκας, έπρεπε στο επόμενο ΠΕΣΥ να του απονείμει τα εύσημα και να του πάρει και ένα βραβείο… χρυσού βατόμουρου. Τέτοιο δώρο δε νομίζω κανένας άλλος αυτοδιοικητικός να άφηνε να το υλοποιήσουν οι επόμενοι.

Βέβαια, έκανε κάτι… Μια δεκαετία περιφερειάρχης και άφησε μια… μυθική Πελοπόννησο με τα σκουπίδια πάνω και κάτω από το χαλί. Μόνο που κάτω από το χαλί, ήταν περισσότερα.

Περί της ανακοινώσεως… κλαυσίγελος. Κοιμάται και ξυπνά με το… φάντασμα του Νίκα, του Σαμαρά, του Μητσοτάκη. Α ναι και του Μαντά. Και… πιστεύει ότι υπέγραψε το έργο (το γράφει στην ανακοίνωσή του!)

Μεταφέρω την άποψη πολίτη που σχολίασε την ανακοίνωση “σαν το ψάρι που το βγάζεις από το νερό και…  σπαρταράει”. Έτσι, μοιάζει ο πολιτικά «τελειωμένος» Τατούλης.

Όμως, δεν θα μπορούσε να μην υποκλιθεί και να αποδώσει τα εύσημα στη… Ντίνα. Την οποία ακόμη θεωρεί στην ανακοίνωση, Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη. Στην Ελλάδα ότι… δηλώσεις, είσαι.

Μόλις ξεκινήσει το επόμενο ΠΕΣΥ θα πρέπει ο κ. Σκαντζός να του πει του κ. Τατούλη ότι δεν είναι Περιφερειάρχης, δεν πρέπει να το έχει καταλάβει ακόμη… ή δεν πρέπει να του το έχουν πει ακόμη οι δίπλα του.

Τώρα, όταν τελειώσει η πανδημία να είναι σίγουρος θα τον καλέσουν από το Χόλυγουντ για να βγάλει κανένα σενάριο. Τέτοια αποστασία και προδοσία ούτε το… House of Cards δεν έχει μέσα.

Βέβαια το… συστηματάκι είναι μετρ της σεναριολογίας και της ίντριγκας, σε τέτοιο βαθμό που φτιάχνουν σενάριο και το πιστεύουν και οι ίδιοι. Έχουν πάει τη φαντασία σε άλλο level, την πιστεύουν. Έχουν κάνει όλους τους τριγωνικούς συνδυασμούς. Νίκα, Μητσοτάκη, Σαμαρά, Καμπόσο, Βλάση, Μαντά, Δημάρχους, Συμβούλους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνιμα κάτι δεν τους βγαίνει.

Όσα και ΜΜΕ, site κλπ. να “ανοίξουν” ή να “μπουκώσουν”, ο Τατούλης θα παραμείνει… Τατούλης και η Ντίνα… Ντίνα. Τους ξέρει πια όλη η Πελοπόννησος.

Για κάποιους φαίνεται, δεν φθάνει που διαλέξανε την… κατηφόρα, ο… κατήφορος συνεχίζεται.

Πάντως, το δελτίο τύπου του Τατούλη είναι λες και το έχει γράψει η Ντίνα για τον… εαυτό της μπας και περισωθεί πολιτικά, μια και δεν υπάρχει για αυτήν… πολιτική στέγη. Βλέπετε δεν έχει εφευρεθεί και επίδομα «πολιτικά άστεγης».

Εν κατακλείδι, η ουσία είναι ότι με την εξέλιξη αυτή μπαίνουν τίτλοι τέλους. Και σιγά σιγά και για το γύρω – γύρω «σύστημα»… εμψύχωσης.

Ξέρετε εκείνους που… πλήρωναν την εμψύχωση με το κιλό. Να χορτάσει η καρδιά σου και η τσέπη σου εμψύχωση. Κάτι «Σπαθάρηδες» και άλλους που έπαιρναν μισθό Υπουργού.

Όσο για την ΤΑΠ ΤοΚ και τις Αναπτυξιακές δείτε την τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ. Γόντικας, Πετράκος μέχρι και ο Κάτσαρης… κέντησαν με τις ατάκες τους.

Βέβαια, η πλάκα έρχεται μέσα από τα έργα. Κάθε φορά η Περιφέρεια τα τρέχει και πέφτει η τζίφρα, έρχονται και βγάζουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις και πάει γόνα το… κλάμα και το… σκούξιμο για «δικά» τους έργα. Λες και δεν είναι των πολιτών και τα έκαναν με… τα λεφτά τους.

Για αυτό και πλέον κάποια στελέχη έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται και κουνάνε… μαντήλι. Κρατήστε τον αριθμό 21.

Τα αφήνουμε αυτά όλα και πολύ ασχοληθήκαμε, με το παρελθόν… τελειώσαμε.

Απλά να προσθέσω την απόλυτη ικανοποίηση από Μαξίμου μεριά που είχε και επικοινωνία με Νίκα για τις εξελίξεις με τις υπογραφές με το έργο των απορριμμάτων.

Στα υπόλοιπα το… μπαράζ επαφών Μαντά στην Αθήνα, έφερε και ουσία. Πέρα από τις δεσμεύσεις για τις νέες αποζημιώσεις για τα αγροτικά μας προϊόντα έφερε και την προοπτική ενός κλειστού ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την Καλαμάτα. Που αθόρυβα έτρεχε ο Βασιλόπουλος και του πιστώνεται.

Ο Μαντάς το είπε στον Πρωθυπουργό -που σημειωτέων ήταν γνώστης των πάντων σε τοπικό επίπεδο- και αμέσως ο Βουλευτής έτρεξε και σε Αυγενάκη για να δει τι και πως γίνεται στην προώθηση ενός τέτοιου έργου που για την Πελοπόννησο και για τη Μεσσηνία θα σημάνει αρκετά.

Από την άλλη, για ετοιμαστείτε για το… come back του Αριστείδη. Ο Σταθόπουλος τώρα αρχίζει… λέει στον κύκλο του δείχνοντας προς τα ποδοσφαιρικά και τα αυτοδιοικητικά. Λέτε;

Κλείνοντας, υπάρχει μια εξέλιξη σημαντική που δεν την πήρανε και πολλοί χαμπάρι… Και που δείχνει πως το σχέδιο νόμου νέου εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές… ευνοεί τους νυν δημάρχους και περιφερειάρχες.

Οι εκλογές θα γίνονται Οκτώβριο, ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία για την κατάρτιση των συνδυασμών θα είναι η 30η Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό;

3,5 μήνες πριν τις εκλογές το κλίμα ακόμη δεν θα έχει «ζεσταθεί» και μια τέτοια πρόβλεψη ευνοεί σαφώς τους νυν δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο μπορούν να «κλείσουν» εύκολα ψηφοδέλτια και να κάνουν επιλογές.

Και τέλος να σας αποκαλύψω… Κάτι δυνατό ετοιμάζεται, τα υπόλοιπα που είδατε έως τώρα ήταν… τρέιλερ.

Υ.Γ. άσχετα με τα ανωτέρω

  1. Συμπάθεια σε όσους δεν βολεύτηκαν…
  2. Με τα σκουπίδια τελειώνουμε, με τα πολιτικά… σκουπίδια δεν θα τελειώσουμε ποτέ.