Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Τελικά… οι νερατζιές “κέρδισαν” τις φωτίνιες στη Θεμιστοκλέους

«Η εμπειρία δείχνει ότι, αν μπούμε σε μία συζήτηση του τύπου «φωτίνιες ή νεραντζιές;», δε θα τελειώσουμε ποτέ και το πιθανότερο είναι να μη φυτέψουμε τίποτε», δήλωσε σήμερα,  ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

“Το πρόβλημα υπήρξε, διότι λόγω έλλειψης πρόβλεψης, δυστυχώς, πριν 30 περίπου χρόνια φυτεύθηκαν στην οδό Θεμιστοκλέους βραχυχίτωνες, οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στα ρειθροκράσπεδα της στενής νησίδας, αλλά και στην άσφαλτο. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλη λύση από την αφαίρεση των βραχυχιτώνων, την επιδιόρθωση του δρόμου και την επιλογή δένδρων ήπιας ανάπτυξης, για να μην υπάρξει και πάλι πρόβλημα.
Οι φωτίνιες είναι δένδρα είναι ξενικής προέλευσης, έχουν όμως συμπεριφερθεί πολύ καλά και στο δικό μας κλίμα, στολίζοντας κεντρικούς δρόμους, όπως τον πεζόδρομο Αριστομένους και εν μέρει την οδό Μακεδονίας. Δεν υπάρχει, όμως, ζήτημα και ο Δήμος δε στοχεύει σε αντιπαράθεση, επομένως θα γίνει αποδεκτή η πρόταση των κατοίκων”. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Διευθυντή Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας να φυτευθούν νεραντζιές στην οδό Θεμιστοκλέους. «Ας μην έρθουν κάποιοι άλλοι κάτοικοι, όμως, αργότερα και διαμαρτύρονται για τα νεράντζια που θα πέφτουν στο δρόμο», δήλωσε ο Π. Νίκας.