Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τηλεδιάσκεψη με Λευτέρη Αυγενάκη για την έναρξη της λειτουργίας των αθλητικών χώρων

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, στην οποία εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε ότι αφορά την έναρξη της λειτουργίας των αθλητικών χώρων.

Συγκεκριμένα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ανοίξουν σταδιακά και θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα αφορούν τις διαδικασίες ελέγχου κατά την είσοδο των αθλουμένων, τις περιοδικές απολυμάνσεις των χώρων, καθώς και τις ενέργειες για την αποφυγή του συγχρωτισμού των αυτών.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επισήμως σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη:

1. Αρχικά θα λειτουργήσουν οι ανοικτές εγκαταστάσεις για τα ατομικά αγωνίσματα (στίβος, tennis και ίσως γήπεδα ποδοσφαίρου για ολιγομελή και μόνο τμήματα). Σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί η έναρξη της λειτουργίας των κολυμβητηρίων και θα ακολουθήσουν οδηγίες για την Μαζική Άθληση.

2. Κάθε κλειστή εγκατάσταση θα μείνει κλειστή έως το Σεπτέμβριο (Τέντα, κλειστό Παραλίας και ΕΠΑΛ, γυμναστήρια, αποδυτήρια, κυλικεία κ.λπ.).

3. Πριν από την έναρξη της λειτουργίας θα υπάρξει απολύμανση κάθε χώρου με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα και η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Στην είσοδο κάθε εγκατάστασης θα γίνεται έλεγχος κατά την οποία ο αθλούμενος θα θερμομετρείται και θα καταγράφονται τα ατομικά του στοιχεία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη   Νίκος Χαρδαλιάς, ο ΓΓΑ  Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτριος Παπαστεργίου, καθώς και μέλη της επιστημονικής επιτροπής για την λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Στο τέλος των εισηγήσεων τέθηκαν από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους της Τ.Α ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο επανέναρξης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, από τα οποία αναδείχθηκαν τα βάρη και οι αδυναμίες των υπηρεσιών των Δήμων, για την εφαρμογή των μέτρων.

Από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, τέθηκε το ερώτημα για τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης των Γυμναστών που σήμερα απασχολούνται στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, επέκταση αναγκαία για την υποστήριξη της εφαρμογής των νέων μέτρων, καθώς και της θεσμοθέτησης της διαδικασίας ελέγχου κατά την είσοδο.