Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους επιχειρηματίες επαναβεβαίωσε ο Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση με επενδυτές της μεταποίησης

Σε συνάντηση εργασίας με επενδυτές της μεταποίησης που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα στο Κτήμα Τσέλεπου, βρέθηκε και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απευθυνόμενος στους 20 επενδυτές, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην δρομολογημένη από την Περιφέρεια αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και την εφαρμογή πολύ σύντομα του διπλογραφικού συστήματος, αλλά και της ψηφιακής διακυβέρνησης μέσω του συστήματος “Ιριδα”.

Ο Παναγιώτης Νίκας για μία ακόμα φορά επαναβεβαίωσε την πολλές φορές δεδηλωμένη πεποίθησή του για την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναφερόμενος στις ενέργειες που η Περιφέρεια είτε έχει ήδη υλοποιήσει, είτε προγραμματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες εξέφρασαν προβληματισμό σχετικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου, τα κωλύματα από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, αλλά και την καθυστέρηση της πολιτείας όσον αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων.

Στην δευτερολογία του, ο περιφερειάρχης σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι “για την κατάσταση του κράτους η ευθύνη είναι όλων μας, εμείς το φτιάξαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά για να παρατηρήσει πως “αντί να κάνουμε τους εισαγγελείς, ας συμβάλουμε ώστε να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη”, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές θα βρίσκουν πάντα ανοιχτό το γραφείο του.