Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Τι ισχύει πλέον στον αθλητισμό στις κόκκινες και βαθύ κόκκινες περιοχές…

Μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 2.702 κρούσματα, στο «βαθύ κόκκινο» η Αχαΐα, Αργολίδα και Κορινθία, στο «κόκκινο» Μεσσηνία και Λακωνία. Τι σημαίνει, όμως, αυτό για τον πολύπαθο Αθλητισμό;

Τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που τέθηκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο», αλλά και εκείνες που εισήλθαν σε καθεστώς «κόκκινου», ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα μπορούν να διεξάγονται ή όχι στις περιοχές που δεν έχουν τέτοια ένδειξη. Είναι κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και θα αποσαφηνιστεί μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Ύστερα από τα σημερινά μέτρα και τα οποία θα επιβεβαιωθούν από την ΚΥΑ εντός των επόμενων ωρών, δεν πρόκειται να μπουν στο γήπεδο οι ομάδες της Α1 μπάσκετ γυναικών, που ετοιμαζόταν για τζάμπολ σε τέσσερις μέρες, της Α1 πόλο, της Α1 χάντμπολ, της Α2 μπάσκετ και όλων των υπολοίπων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Πολλές από τις ομάδες είχαν αρχίσει ήδη τις προπονήσεις, αλλά αναγκάζονται πλέον να βρίσκονται στην αναμονή και πάλι. Άγνωστο είναι βεβαίως αν ποτέ θα γίνουν τα πρωταθλήματα, αφού η έξαρση του κορωνοϊού φέρνει πιο πίσω τις όποιες σκέψεις και πιθανότατα τα χρονικά περιθώρια να τελειώσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, αναστέλλεται η λειτουργία και χρήση των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, πρώτον των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League I και Super League II), στα πρωταθλήματα της Α΄ Κατηγορίας ανδρών Καλαθοσφαίρισης (Basketball League), της α΄ Κατηγορίας Ανδρών Πετοσφαίρισης (Volleyball League) και μόνο σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών Ομοσπονδιών.

Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο των αθλητών για Covid 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων απ’ όσους αναφέρονται στις ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες Μαρίνες πάρκα και άλση.