TOP

“Τι λες τώρα”: Δωρεά μυελού των οστών-Προσφορά ζωής

Η δωρεά μυελού των οστών απασχόλησε την σημερινή εκπομπή “Τι λες τώρα”. Ο Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος καλεσμένος της εκπομπής, αναφέρθηκε στην σημασία της δωρεάς μυελού των οστών τονίζοντας ότι είναι μια απλή διαδικασία χωρίς παρενέργειες για τον δότη. Την ίδια ώρα όμως η πράξη αυτή σώζει ζωές, καθώς αρκετοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά πεθαίνουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Για την εμπειρία της  μίλησε η εθελόντρια δότρια μυελού των οστών Χριστίνα Παπάζογλου, η οποία βρέθηκε συμβατή με μια κοπέλα που είχε σοβαρό πρόβλημα. Πρόκειται όπως είπε για μια ανώδυνη διαδικασία που μόνο ευχαρίστηση προσφέρει ενώ προέτρεψε όσους διστάζουν να το τολμήσουν.

Στο άλλο ημίωρο της εκπομπής, συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με καλεσμένο,  τον Γραμματέα του Συλλόγου Αγροτών Μεσσήνης Σπύρο Νικολόπουλο.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα για τους αγρότες, με αποτυχημένες δακοκτονίες, χαμηλές τιμές και χαμένη παραγωγή.