Παρασκευή
17
Μάιος
TOP

“Τι λες τώρα” «Ιανός», Πρώτες Βοήθειες και αφιέρωμα στη Γιάννιτσα

Με τον «Ιανό» στο επίκεντρο εκτυλίχθηκε η σημερινή θεματολογία στην εκπομπή «Τι λες τώρα» που μετέφερε εικόνες και μαρτυρίες από Ηλεία, Αχαΐας, Τριφυλία, Πυλία και Καλαμάτα με τηλεφωνικές συνδέσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα που χτύπησε τη χώρα μας.

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος τονίζοντας επίσης την προτεραιότητα από πλευράς Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική ενίσχυση και προστασία του τόπου μας.

Οι δήμαρχοι Τριφυλίας και Πυλίας όπου σήμερα η παρουσία του «Ιανού» είναι πιο έντονη ανέφεραν στην εκπομπή την απουσία έντονων φαινομένων με την κατάσταση να φαντάζει πως το παρόν ήπια… «Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, είμαστε ωστόσο σε επιφυλακή» είπε ο κ. Λεβεντάκης ενώ και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Καρβέλας σημείωσε ότι «όλα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής εστίασε στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δη του τμήματος Καλαμάτας, με την πρόεδρο Δήμητρα Ψαρούλη να παρουσιάζει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών. Χαρακτηριστικά ήταν και η αναφορά της στο πρόγραμμα δανεισμού νοσηλευτικού υλικού.

Πριν το πέσιμο της σημερινής αυλαίας, ένα εντυπωσιακό βίντεο – αφιέρωμα στο χωριό Γιάννιτσα αλλιώς γνωστό και ως Ελαιοχώρι, που επιμελήθηκε η δασκάλα Άννα Ντεκελέ, με αφορμή την μαύρη επέτειο από τους σεισμούς του 1986…

Δέσποινα Ηλιοπούλου