Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Τοιχογραφία στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για το 1821 (video)

Οι δράσεις για το ’21 συνεχίζονται και μια ξεχωριστή τοιχογραφία κοσμεί τους τοίχους του 24ου δημοτικού σχολείου της Καλαμάτας. Το πρόγραμμα «Μοριάς ‘21» τρέχει την όλη αυτή δράση με τα μηνύματα να είναι ξεχωριστά, με έμφαση στην ιστορικότητα της περιοχής.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία που κοσμεί το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας απεικονίζει έξι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το έργο δημιουργήθηκε από την ομάδα των αδελφών Κρέτση και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21 που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού και το οποίο έχει ως στρατηγικό εταίρο το Δήμο Καλαμάτας. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και αποτελεί μέρος των εορταστικών δράσεων του Δήμου Καλαμάτας για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Η παράδοση του έργου έγινε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και της επιβλέπουσας καθηγήτριας, Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Αν. Σχολής Καλών Τεχνών, Ερατούς Χατζησάββα.