Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τουρισμός: Στήριξη 350 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ τον Ιούνιο – Ποιοι οι όροι

Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε ποσοστό έως και 5% επί του τζίρου που είχαν το 2019 θα λάβουν τα τουριστικά καταλύματα από το πρόγραμμα τού ΕΣΠΑ που αναμένεται να «τρέξει« στις αρχές Ιουνίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστούν επιλέξιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση, είναι να απασχολούσαν στο παρελθόν έστω και έναν εργαζόμενο και να συνεχίσουν να απασχολούν προσωπικό και το 2021.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ,  Εμμ. Κόνσολα με θέμα «Στήριξη και ενίσχυση της ρευστότητας των μικρώντουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων» ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργος Ζερβός, τονίζει ότι οι δυνητικοί δικαιούχοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:

  • να δραστηριοποιούνται ενεργά (Κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα) ως τουριστικές επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας
  • να λειτουργούν νόμιμα
  • να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία
  • να απασχολούσαν στο έτος 2019 προσωπικό με μισθωτή εργασία
  • να λειτουργήσουν και να απασχολήσουν προσωπικό με μισθωτή εργασία και το έτος 2021
  • να αναλώσουν την ληφθείσα επιχορήγηση σε λειτουργικές δαπάνες επανέναρξης δραστηριοτήτων εντός της περιόδου 1/4/2021 – 31/12/2021.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί με εθνικούς πόρους και πόρους τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, σε κάθε επιλέξιμη επιχείρηση θα δοθεί συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε ποσοστό έως και 5% του Κύκλου Εργασιών της κατά το 2019. Διευκρινίζεται ότι ξεχωριστή μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους δεν είχαν Κύκλο εργασιών στο έτος 2019. Στόχος του Υπουργείου είναι η γρήγορη απόδοση των πόρων στις επιχειρήσεις και, μέσω αυτών, στην αγορά.

WWW.MONEYREVIEW.GR