Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τουρκία: Αύξηση των αυτοκτονιών πολιτών λόγω οικονομικών προβλημάτων

Τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα των Τούρκων πολίτων προκάλεσαν την αύξηση των αυτοκτονιών μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Η απελπισία που πολλές φορές προκαλεί στους Τούρκους πολίτες η κακή οικονομική τους κατάσταση οδηγεί ακόμα και στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε και έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής των Κεμαλιστών Τεκίν Μινγκόλ κατά τους πρώτους μήνες του 2021 οι τουρκικές αρχές έχουν καταγράψει 150 αυτοκτονίες που έλαβαν χώρα για οικονομικούς λόγους.

Η τουρκική οικονομία περνάει δύσκολες στιγμές τον τελευταίο χρόνο. Στη διαρκή υποτίμηση της λίρας αλλά στο διαρκώς αυξανόμενο πληθωρισμό που “ροκανίζει” το εισόδημα των πολιτών ήρθαν να προστεθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας τα οποία προκάλεσαν επιδείνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών από την αρχή του έτος υπολογίζεται σε 600 και οφείλονται σε διάφορες αιτίες.

“Αυτό που πυροδοτεί τις αυτοκτονίες στη χώρα είναι η απελπισία των ανθρώπων για την κακοδιοίκηση αλλά και το γεγονός ότι παλεύουν μόνοι τους κόντρα στην πανδημία. Πολλές επιχειρήσεις χρεοκοπούν, τα χρέη αυξάνονται και η αδυναμία πληρωμής τους για κάποιους είναι δυσβάσταχτη” ανεφέρει στο κείμενό του ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής.

πηγη