Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Mielec της Πολωνίας με το πρόγραμμα Erasmus+

Έξι μαθητές και δύο καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Mielec της Πολωνίας, κατά το χρονικό διάστημα 31 Μαρτίου έως 07Απριλίου 2019, υλοποιώντας την τελευταία κινητικότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVESDetectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Αγγελή Ζωή, Αποστολόπουλος Γεώργιος, Κάρτσωνα Κυριακούλα, Κωνσταντινίδου Μελιτινή, Μπάκας Γεώργιος και Τσαΐρη Αρχοντία-Αιμιλία, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Σπύρη Σπύρο και Ντινοπούλου Ευανθία, συναντήθηκαν  με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από την Εσθονία (Σχολείο:Kohtla-Järve Tammiku Pohikool) και τη Ρουμανία (Σχολείο: Scoala Gimnaziala Gh. I. Brătianu). Όλοι μαζί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Πολωνοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το Zespol Szkol Technicznych w Mielcu. Οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη της βίας, την αξία της ομαδικής εργασίας και δημιούργησαν αφίσες και φυλλάδια με θέμα το bullying. Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν παρουσιάσεις που δημιούργησε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία σχετικά με τις μεθόδους ανάσχεσης της ενδοσχολικής βίας μέσω του προγράμματος διαμεσολάβησης που έχει οργανωθεί από τους μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας συμμετείχε σε διαγωνισμό με θέμα την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Αγγλίας και της Αμερικής και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Οι μαθητές είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του πολωνικού  εκπαιδευτικού συστήματος και να επισκεφθούν μνημεία και αξιοθέατα στην Κρακοβία και το Ορυχείο Αλατιού στην Bochnia. Έτσι ήρθαν σε επαφή τόσο με τον πολωνικό πολιτισμό όσο και με την ιστορία και την καθημερινότητα του πολωνικού λαού. Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη στο Άουσβιτς.