Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Το ξεχωριστό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας

ΩΣ την Κυριακή με εκπλήξεις θα διαρκέσει το Παζάρι Αντικών που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, αποτελώντας θεσμό για την περιοχή με τους επισκέπτες να προέρχονται από όλη την Πελοπόννησο φέτος.
Οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι όπως μας δηλώνουν καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για περιήγηση αλλά και μια προσέγγιση στα παλαιά αντικείμενα με την έκθεση να είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί ως τις 12 το βράδυ, όπως βεβαιώνει ο δραστήριος Σύλλογος της πόλης.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου για την προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Γιάννης Σταθόπουλος τόνισε ότι το παζάρι είναι Πολιτισμός για την πόλη που ζούμε ξεκινώντας το 2004 για 13 συναπτά έτη με τον κόσμο και τους μόνιμους κατοίκους να το έχουν αγκαλιάσει καθώς αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας στη κοινωνία, προάγοντας πολιτισμό και επισκέπτες από κάθε γωνιά του τόπου. Πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια του παζαριού ο Σύλλογος εκτύπωσε 4 πίνακες διακεκριμένων Κυπαρίσσιων με θέμα την Αρκαδιά ενώ υπάρχει υπαίθρια έκθεση βιβλίων από ντόπιους συγγραφείς, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους της Άνω Πόλης που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για το μέλλον αυτού του τόπου. 
Ο κ. Σταθόπουλος επέμεινε στην άποψη ότι το παζάρι αποτελεί θεσμό και θα διατηρεί πάση θυσία από τους ανθρώπους της Άνω Πόλης, εμπλουτίζοντας κάθε χρόνο με εκδηλώσεις. Αρκετοί παλαιοπώλες ήρθαν εξάλλου φέτος από Πελοπόννησο και Αθήνα, ενώ την Πέμπτη 11 Αυγούστου το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσική βραδιά με κανταδόρους από την Ζάκυνθο που θα παίξουν στην διαδρομή από το Μεγάλο καλντερίμι μέχρι την πλατεία της Άνω Πόλης, προκαλώντας το κόσμο να το επισκεφθεί. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ