TOP

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Τρίπολη

Κρούσμα covid 19 επιβεβαιώθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ο οποίος ήταν σε δομή ψυχικής υγείας στην πόλη μας. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με σχετικά συμπτώματα στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, την Κυριακή, του έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε, όπως γίνεται με όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Πάτρας.

Ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση κλινικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε νοσηλευτεί από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή, με άλλο πρόβλημα υγείας στην Παθολογική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που δεν είχε καμία σχέση με τον κορωνοϊό. Αφού πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη δομή, παρουσίασε πυρετό το Σάββατο, μεταφέρθηκε ξανά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κι εκεί του έγινε τεστ που προέκυψε θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση σε προσωπικό της Παθολογικής του νοσοκομείου, αλλά και σε τρόφιμους, καθώς και σε εργαζόμενους της δομής ψυχικής υγείας που είναι τρόφιμος ο εν λόγω άνδρας, με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα.

Το θετικό είναι ότι οι τρόφιμοι των δομών ψυχικής υγείας, λόγω της καραντίνας, δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορούν όλο αυτό το διάστημα, κατά συνέπεια, είχαν έρθει σε επαφές με πρόσωπα, μόνο εντός δομής.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Τρίπολη, αφού από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, τα μοναδικά κρούσματα στην Αρκαδία ήταν σε περιοχές της Κυνουρίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας.

πηγή : www.kalimera-arkadia.gr