Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Το συναρπαστικό φινάλε της Super League 2

Ο Ιωνικός μετά από 14 χρόνια επιστρέφει στη Super League, ενώ η Ξάνθη θα διεκδικήσει την άνοδό της μετά από ένα χρόνο απουσίας, σε διπλό αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής των Play-offs, που είχαν συναρπαστική εξέλιξη, με ανατροπές και συγκινήσεις.

Το χρονικό των 90 λεπτών σε Νεάπολη και Ξάνθη

Στη διάρκεια των αγώνων της Τετάρτης οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν συνεχείς. Από την αρχή των αγώνων και όσο έμενε το 0-0 στα δύο παιχνίδια, ο Λεβαδειακός ήταν πρώτος και ο Ιωνικός δεύτερος.
Όταν σκόραρε ο Εργοτέλης, πέρασε δεύτερος, ενώ παρέμεινε πρώτος ο Λεβαδειακός. Ωστόσο ο Ιωνικός ισοφαρίζει και τώρα είναι αυτός πρώτος, με τον Λεβαδειακό πλέον δεύτερο, για ένα γκολ διαφορά στην επίθεση. Για δύο λεπτά όμως, αφού η Ξάνθη ανοίγει το σκορ και περνάει πλέον αυτή πρώτη, με τον Ιωνικό δεύτερο. Ο Λεβαδειακός είναι για πρώτη φορά εκτός δυάδας.Μέσα σε τρία λεπτά οι δύο πρώτες θέσεις άλλαξαν τρεις φορές! Ωστόσο δεν περνάει πολλή ώρα και ο Ιωνικός κάνει το σκορ 2-1. Τώρα είναι πρώτος με την Ξάνθη δεύτερη. Και έτσι θα τελειώσουν οι αγώνες, με πανηγυρισμούς στη Νεάπολη και την Ξάνθη! Ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης πάλεψαν ως το τέλος.

Ο Τσέλιος και ο Μάναλης

Στη Νεάπολη ο Εργοτέλης προηγήθηκε και ο προπονητής του Ιωνικού Δημήτρης Σπανός βρέθηκε αντιμέτωπος με μια καταδικαστική ήττα, που θα ήταν και η 100η στην προπονητική του καριέρα σε πρωταθλήματα! Ωστόσο η αποβολή του Ηλία Τσέλιου, στο 100ο παιχνίδι του με τη φανέλα του Εργοτέλη άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Ιωνικός ισοφάρισε και με τον Χουσείν Μουμίν, που είχε να βάλει γκολ πάνω από τέσσερα χρόνια. Και τελικά να πάρει τη νίκη με τη “χρυσή” αλλαγή της χρονιάς, το Γιώργο Μάναλη. Που μπήκε για μια ακόμα φορά, και έδωσε τη λύση. Έφτασε τα έξι γκολ στη σεζόν, όλα μπαίνοντας αλλαγή και μάλιστα ήταν το τέταρτο νικητήριο!Αν ο Εργοτέλης κρατούσε τη νίκη θα έκανε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στα ποδοσφαιρικά χρονικά, καθώς μπήκε στα Play-offs 11 βαθμούς από τον Ιωνικό, και πέντε από Λεβαδειακό και Ξάνθη. Διαφορές που εξανέμισε μέσα σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Έμπερτ το φυλάει για το Λεβαδειακό

Στην Ξάνθη το παιχνίδι ξεκίνησε αμφίρροπο. Η αγωνία ήταν μεγάλη και τη λύση έδωσε ο 34χρονος Πάτρικ Έμπερτ, που πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο γήπεδο της Ξάνθης, όπως και το πρώτο την ημέρα των γενεθλίων του στις 17 Μαρτίου, έτσι και τώρα, σε βάρος του Λεβαδειακού!
Η Ξάνθη κράτησε τη νίκη και μέσα σε ένα χρόνο μπαίνει πάλι σε διαδικασία διαβάθμισης για μια θέση στη Super League, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Πέρσι σαν ομάδα της Super League έχασε τη μονομαχία με τον Απόλλωνα.

Το φινάλε στα Play-outs

Με ένα ακόμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τα Play-outs της Super League 2, τη νίκη με 3-0 του ΟΦ Ιεράπετρας μέσα στην Άρτα, που έδωσε τέλος στις ελπίδες της ΑΕ Καραϊσκάκης για την αποφυγή της 11ης θέσης. Ωστόσο ακόμα και αν νικούσε η ΑΕ Καραϊσκάκης, τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας πήραν αυτό που ήθελαν για να μην κινδυνέψουν.Η Παναχαϊκή τερμάτισε πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά μπήκε στη σεζόν με υψηλότερες προσδοκίες.Ο ΟΦ Ιεράπετρας ήταν τελευταίος, αλλά η παρθενική του εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο ήταν ανταγωνιστική και ικανοποιητική.Το μίνι τουρνουά ξεκίνησε με την προοπτική ότι δεν θα είχε ενδιαφέρον, καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες είχαν μείνει πίσω, ωστόσο με την πρώτη αγωνιστική τα “διπλά” της ΑΕ Καραϊσκάκης και του ΟΦ Ιεράπετρας έδωσαν νέο ενδιαφέρον.Και οι έξι ομάδες που πήραν μέρος άλλαξαν προπονητή, οι πέντε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και η Δόξα Δράμας στα Play-outs.

Στατιστικά από τα Play-outs

Ασυνήθιστα μεγάλος ήταν ο αριθμός των γκολ στα Play-outs της Super League 2, καθώς σε 15 παιχνίδια είδαμε 36 γκολ, ένα μέσο όρο δηλαδή 3,07 γκολ ανά αγώνα, τη στιγμή, που στην κατηγορία πολύ δύσκολα πλησιάζουν τα τρία γκολ οι μέσοι όροι.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τα επτά από τα 15 παιχνίδια, σχεδόν τα μισά! Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις νίκες!
Το ίδιο συνέβη και με τα γκολ, αφού οι γηπεδούχοι πέτυχαν 19 και οι φιλοξενούμενοι 27!
Ο Δημήτρης Μαυριάς της Δόξας Δράμας και ο Βέλικο Μπάτροβιτς της Παναχαϊκής πέτυχαν από πέντε γκολ, περισσότερα από όσα είχαν βάλει στα 22 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Ο Μαυριάς είχε τέσσερα και ο Μπάτροβιτς τρία.

Οι αριθμοί της αγωνιστικής

Το γκολ που πέτυχε η Παναχαϊκή στη Δόξα Δράμας είναι το 100ο που δέχεται ο τερματοφύλακας Μανώλης Στεφανάκος στις δύο μεγάλες κατηγορίες. Ο 32χρονος Στεφανάκος έχει δεχτεί 19 γκολ σε 17 αγώνες Super League και 81 γκολ σε 75 αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.
Τις 100 συμμετοχές στην καριέρα του στην κατηγορία έφτασε ο Ανδρέας Τάτος της Ξάνθης. Έχει παίξει ακόμα στην κατηγορία με Χαϊδάρι, Ατρόμητο και Άρη.