Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Το «Democracy and Books Weekend” έρχεται στην Costa Navarino

Η Αθήνα έχει τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018 από την UNESCO, αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και επίκαιρες εκδηλώσεις για το βιβλίο θα γίνει στη Μεσσηνία.

To New York Times Athens Democracy Forum και η Costa Navarino συνεργάζονται για 4η συνεχή χρονιά και διοργανώνουν στις 14-16/9 το τριήμερο με θέμα «Democracy and Books» με επιφανείς ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο λογοτέχνης και φιλόσοφος Pascal Bruckner, η Group Editor in Chief του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, Alexandra Pringle, ο Radoslaw Sikorski, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και Senior Fellow στο Πανεπιστήμιο Harvard, και ο συγγραφέας, περιβαλλοντολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής Stanley Johnson, πατέρας του αμφιλεγόμενου σημαιοφόρου του Brexit Boris Johnson.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Pamela Paul, αρχισυντάκτρια του The New York Times Book Review. Την κεντρική συζήτηση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από αυθεντικές εμπειρίες. Οι επιλογές διαμονής εμπλουτίζονται από δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες του «Democracy & Books», όπως αναγνώσεις βιβλίων από τους συγγραφείς, Φιλοσοφικοί Περίπατοι με θέμα τους αρχαίους Έλληνες  φιλοσόφους και τη δημοκρατία, καθώς και ξεναγήσεις στην έκθεση «Ζωγραφιές ανάμεσα στις σελίδες» η οποία παρουσιάζει το εικονογραφικό έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.