Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Το project άλλαξε. Εκλογές η λύση!

Στην κυβέρνηση, στα κομματικά επιτελεία, ένα θέμα συζητούν όλοι αυτήν την περίοδο, το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη.

Ο πρωθυπουργός για το θέμα αυτό κρατά κλειστά τα χαρτιά του, διαψεύδοντας, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι υπάρχει σχέδιο για πρόωρες εκλογές. Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανιχνεύσει τις διαθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν ξέρω, αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ή σκέφτεται τις πρόωρες εκλογές. Πέρα από τις σκέψεις και τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να μείνουμε στον αν οι πρόωρες εκλογές συμφέρουν την κυβέρνηση ή ζημιώνουν την αντιπολίτευση. Αυτό έχει να κάνει με το κομματικό παιχνίδι που σε αυτή την περίοδο, ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες. Αυτό που τους απασχολεί κυρίως είναι η προστασία της δημόσιας υγείας σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ζημιών, που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Το ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, είναι αν συμφέρουν τη χώρα, τη δημοκρατική της λειτουργία οι εκλογές.

Οι πρόωρες εκλογές είναι προς το συμφέρον της χώρας και της Δημοκρατίας. Θα λύσουν περισσότερα προβλήματα από όσα πρόσκαιρα μπορεί να δημιουργήσει για μερικές εβδομάδες στην οικονομία. Κι εξηγώ: το project που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο, που είχαμε πριν από τις τελευταίες εκλογές. Το project με το οποίο έγιναν οι εκλογές, για το οποίο ζήτησαν την ψήφο μας τα κόμματα, δεν έχει μόνο αλλάξει, έχει ανατραπεί. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει σκορπίσει στους πέντε ανέμους!

Για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, οι ηγέτες των κομμάτων, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Κυρίως να δεσμευτούν μέσα από τη λαϊκή εντολή, που θα πάρουν για τη θέση, που θα έχουν τη νέα ημέρα που ξημερώνει.

Αν δεν δοθεί έγκριση των πολιτών με την ψήφο τους, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για θέματα, που δεν ήξεραν οι πολίτες ότι θα τεθούν στο τραπέζι. Η αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά, θα επιχειρήσει να σταματήσει με κάθε τρόπο τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ζητήματα, που έχουν προκύψει από την πανδημία. Αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θα στηθεί σύντομα ένα σκηνικό σύγχυσης στο οποίο θα κυριαρχεί ο πόλεμος αντιπαράθεσης και της φθοράς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν οι εκλογές στη μέση της προσπάθειας, που θα γίνεται για την ανασύνταξη της χώρας.

Συμπέρασμα: Για να μην φτάσουμε σε ακραίες συγκρούσεις στο όνομα του λαού. Για να μην έχουν δικαιολογίες για δράση οι ακραίοι τύποι και δυνάμεις που παραμονεύουν στη γωνία. Για να ξέρει ο καθένας τη θέση και το ρόλο του. Για να μην ονειρεύεται κανείς ότι φορά το κουστούμι του λαϊκού αγωνιστή και ελευθερωτή. Η λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες το αργότερο το φθινόπωρο.

του Γιάννη Τασσιόπουλου από το www.xrimaonline.gr