Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Τραμπ: Πανεπιστήμιο ανακάλεσε το πτυχίο που του είχε απονείμει

Το διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου αποφάσισε την ανάκληση και απόσυρση του πτυχίου που είχε απονεμηθεί τιμητικά στον Τραμπ το 1988.

Το πανεπιστήμιο Λιχάι της Πενσιλβάνια ανακάλεσε το πτυχίο που είχε απονείμει τιμητικά στον Ντόναλντ Τραμπ πριν από περίπου τρεις δεκαετίες.

Η απόφαση επιβεβαιώθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που έγινε την Πέμπτη (7/1). Μία ημέρα αργότερα, το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ανάκληση και απόσυρση του πτυχίου που είχε απονεμηθεί τιμητικά στον Τραμπ το 1988, αναφέρει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου εκείνη τη χρονιά και του απονεμήθηκε το τιμητικό δίπλωμα.

Ο Τζέρεμι Λιτάου, καθηγητής Δημοσιογραφίας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση» την απόφαση ανάκλησης.

«Έπειτα από πέντε χρόνια πιέσεων από το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους απόφοιτους, επιτέλους το διοικητικό συμβούλιο έκανε το σωστό», έγραψε στο Twitter και επεσήμανε ότι αυτό έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια, για πολλούς λόγους. Όμως, χαρακτήρισε την εξέλιξη «μία νίκη».

πηγη