Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Τσίπρας: Στόχος η οριστική έξοδος από την επιτροπεία

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018, αναφέροντας πως η επόμενη ΔΕΘ θα είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει έξω από τη σκληρή επιτροπεία
Adtech Ad

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας φτάνοντας το πρωί του Σαββάτου στον χώρο της διοργάνωσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και μέλη της διοίκησης.

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησης, κατά την οποία πληροφορήθηκε λεπτομέρειες για την 82η ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή Έκθεση και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018, αναφέροντας πως βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ (του χρόνου) να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός έξω από τη σκληρή επιτροπεία και δεσμεύθηκε πως σε αυτό το βασικό στόχο θα δουλέψουμε.

Στο αίτημα της διοίκησης της για ανάπλαση του χώρου, η αντίδρασή του ήταν θετική και δεν παρέλειψε να προσθέσει πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της Έκθεσης.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, τιμώμενη χώρα στην επόμενη διοργάνωση θα είναι οι ΗΠΑ. news247.gr