Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Τσίπρας: Σύγκρουση δυο κόσμων – Ο κόσμος των ελίτ με τον κόσμο των πολλών

“Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας. Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

“Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα”, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Το ξέρετε πολύ καλά όλοι και όλες που είστε εδώ ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο όραμα, ούτε εξυπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα. Πως γίνεται άλλωστε οι θύτες και τα θύματα να έχουν τις ίδιες ιδέες…

Πρόκειται για τη σύγκρουση Δύο Κόσμων, ο κόσμος της είναι των ελίτ, της χρεοκοπίας. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές των φαρμάκων, όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις, όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την ασυλία των καναλαρχών και των βιομηχάνων αυτού του τόπου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Αυτά που βγαίνουν από τα χείλη του τις τελευταίες μέρες είναι το πρόγραμμά του…

“Από μία άποψη θα έλεγε κανείς ότι είναι συνεπής με τα συμφέροντα που θέλει να εκπροσωπήσει. Ο άλλος κόσμος, των πολλών του είναι ξένος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι του είναι Ασήμαντος. Δεν τον ενδιαφέρει και δεν θέλει να μάθει ποιες είναι επιθυμίες, των ανθρώπων των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Γι αυτό και μίλησε χθες για τα παιδιά από το Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Εγώ όμως δεν ήρθα να αναδείξω το αστείο αλλά το επικίνδυνο του πράγματος.”

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση του καθενός σε αυτή την κοινωνία, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. “Πολίτες του Αιγάλεω, η Ελλάδα που όρθωσε ξανά το ανάστημά της μετά τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου δεν ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των ελίτ αλλά του αγώνα των παιδιών των αγροτών και των λαϊκών τάξεων. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο και δεν θα σπάσει ποτέ από την αλαζονεία αυτών που τους λείπει η εξουσία γιατί ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη”

Ο δικός μας κόσμος, η Ελλάδα των Πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, που ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει από τις επιταγές των τεχνοκρατών και της τρόικας και επενδύει στη νέα γενιά, η Ελλάδα των Πολλών έχει πολλά πρόσωπα, του ψυκτικού αλλά και του γιατρού από το Περιστέρι… αυτός είναι ο δικός μας κόσμος…είναι ο Κόσμος των Πολλών, οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας της νέας εποχής που φιλοδοξούμε να χτίσουμε.

Ένα χρόνο πριν λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα κάναμε παρελθόν τα μνημόνια. Παλέψαμε σκληρά, κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν ερωτευτήκαμε τα μνημόνια, δεν τακιμιάσαμε με την εξουσία και φυσικά ζητήσαμε τότε την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε και ο λαός μας έδωσε αυτή την έγκριση το Σεπτέμβρη του 2015.

Καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια στηρίζοντας τους πιο αδύναμους. Θέσαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας. Έτσι φτάσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαστε εμείς η εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού λαού και όχι οι τεχνοκράτες να φτιάχνουμε το πρόγραμμα. Ότι περιθώριο δημοσιονομικής ανάσας μας δόθηκε το δώσαμε στους Πολλούς, αυτό θα κάνουμε πάντα.

(ακούγονται καμπάνες) και ο Αλ. Τσίπρας: Σήμανε η ώρα των Πολλών, σημαδιακό είναι αυτό…

Δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των πολιτών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, Δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε τα μέτρα στήριξης, την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τη 13η σύνταξη κ.α.

Πρόσβαση 2,5 εκ. ανασφάλιστων στο Δημόσιο σύστημα υγείας…. προσλήψεις σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, εξυγιάναμε τα δημοσιονομικά των Νοσοκομείων και βάλαμε τέλος στο πάρτι της διαπλοκής.

Πάνω από 3 δις για την Πρόνοια… μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επίδομα στέγης… και στον τομέα της Παιδείας τελειώσαμε το αίσχος των φωτοτυπιών και των ελλείψεων. Προσλήψεις 15.000 μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων στην θέση των ΤΕΙ. Εξυγιάναμε τα ασφαλιστικά ταμεία και κάναμε βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα. Ακυρώσαμε τις περικοπές του ΔΝΤ που τις προεξοφλούσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι… και αρκετοί συμπολίτες μας είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Η 13η σύνταξη που επανέρχεται, επαναφέραμε τις ΣΣΕ, καταργήσαμε τον υποκατωτάτο, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, πετύχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από τοσα χρόνια, ιστορικά ρεκόρ στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.