Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Τσώνης: “Η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός είναι διαχρονικές αξίες”

Η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός είναι οι δυο πιο σταθεροί και ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελληνικού Έθνους, σημειώνει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, με αφορμή την επικείμενη βράβευση του καθηγητή Πέτρου Θέμελη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεσσήνης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι δυο πιο σταθεροί και ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελληνικού Έθνους είναι η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός. Αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα θεσμών, αρχών και αξιών, που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας στην εξέλιξη της. Έχουμε την τιμή ως Δήμος, έχω την χαρά ως Δήμαρχος την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, να φιλοξενούμε την εκδήλωση Τιμητικής Διακρίσεως του καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός είναι διαχρονικές αξίες και εμπεριέχουν αρχές οι οποίες είναι Φάροι αιωνιότητας και εκπέμπουν φως για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης. Αυτό το αντάμωμα δεν είναι μόνο τιμητικό, είναι ουσιαστικό, διαχρονικό και σημαντικό για όλους.»