TOP

Υγειονομική «βόμβα» στην Τριφυλία με θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης

Κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης θορυβούν την κοινωνία της Τριφυλίας… μια υγειονομική «βόμβα» που έρχεται να κλονίσει την όποια ασφάλεια των πολιτών! Το σενάριο σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα σωστή αντιμετώπιση του θέματος δυσοίωνο με τον Δήμο Τριφυλίας να στέλνει κραυγή αγωνίας ζητώντας άμεσα βοήθεια, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους αυτούς.

Όπως είπε στην δημοσιογράφο Δέσποινα Ηλιοπούλου ο δήμαρχος Τριφυλίας, ενήμερος Επί του θέματος είναι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τη συμμετοχή του ο αντιπεριφερειάρχη κ. Λαμπρόπουλου, από τον ΕΟΔΥΥ, του διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας, σε μια κοινή προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό ζήτημα, και παρά τις προτάσεις που ετέθησαν δεν βρέθηκε κάποια λύση.

«Είχαμε πολύωρη συνάντηση, όμως, όπως προκύπτει δεν υπάρχει κάποιος χώρος να παραχωρηθεί. Εάν δεν έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ να κάνουμε σωστή ιχνηλάτιση – και δεν κινδυνολογώ – θα είναι πάνω από 500 τα άτομα!!!» δήλωσε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» της τηλεόρασης BEST ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης ζητώντας βοήθεια προκειμένου να υπάρξει σχεδιασμό για την θωράκιση της υγείας των πολιτών όλης της περιοχής.

Ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως δεν επετεύχθη αυτό σήμερα στον επιθυμητό βαθμό, αφού στον έλεγχο που έγινε παρουσία της αστυνομίας σε ένα μόνο σπίτι όπου φιλοξενούνται εργάτες γης από τα 28 άτομα που βρέθηκαν μέσα, 3 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τριφυλίας στα σημερινά κρούσματα προστίθενται τέσσερα που εντοπίστηκαν χθες κι άλλα τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί– σύμφωνα με δικές του πληροφορίες – στην περιοχή του Μάραθου.

«Πάρα πολλοί εργάτες γης βρίσκονται στην περιοχή των Φιλιατρών», κι όπως επισήμανε ο κ. Λεβεντάκης εάν δεν επιτευχθεί σωστή ιχνηλάτηση τότε το πρόβλημα θα πάρει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις «Υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 εργάτες γης στην περιοχή της Τριφυλίας. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, ενώ δεν δέχεται κανένα ξενοδοχείο να τους φιλοξενήσει. Πρέπει να γίνει μια σωστή οργάνωση. Το πρόβλημα μας δεν είναι να τους διώξουμε, αλλά να προστατεύουμε την υγεία μας» είπε και συνέχισε: «Δεν έχει γίνει ιχνηλάτηση! Οι άνθρωποι αυτοί επεστράφησαν στον χώρο απ’ όπου προήλθαν και προτρέψαμε τους κατοίκους να πάνε κάπου αλλού για ένα διάστημα κάπου αλλού…»

»Δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ…» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, κρούοντας κώδωνα κινδύνου αφού όπως είπε είναι υγειονομικά αναρμόδιος. Ζήτησε, όπως είπε, βοήθεια από το Υγειονομείο Καλαμάτας και την Εφορία προκειμένου να επιβεβαιώσει τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση στις οχλήσεις του. «Από τον ΕΟΔΥΥ μου είπαν πως είναι αναρμόδιοι, η Περιφέρεια είναι αναρμόδια κι εγώ είναι υγειονομικά αναρμόδιος… Αν τους βάλουμε σε ένα χώρο και πεθάνει ένας; Ποιος θα πάει φυλακή μετά; Ο δήμαρχος; Είπα να προσφέρω και 1000 τεστ στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας και να είμαι αρωγός, να διαθέσουμε αυτοκίνητα και με τη βοήθεια στο σπίτι. Δεν είναι δουλειά του Δήμου, ούτε της Περιφέρειας.»