TOP

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

Σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, υπέγραψε στη Βουλή των Ελλήνων τη σύμβαση για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. Η ΣΩΤΗΡΙΑ», παρουσία του Προέδρου της Bουλής κ. Τασούλα, του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, του Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη, του ΓΓ της Βουλής κ. Μυλωνάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής κ. Μπαγιώκου, του Προέδρου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Κατσίπου, των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. κ.κ. Σίψα (Πρόεδρος) και Μπακογιάννης (Τεχνικός Διευθυντής), της Αντιπροέδρου του Σωτηρία κας Κρεμμύδα και εκπροσώπων των κομμάτων.

Εκ μέρους της ΝΔ παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αθανασίου κ. Μπούρας, και ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος κ. Βίτσας και εκ μέρους του Μερα25 η Αντιπρόεδρος  κ. Σακοράφα.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την κατασκευή οικοδομικών – Η/Μ εργασιών, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, την τροποποίηση της οδικής πρόσβασης στο συγκεκριμένο κτίριο και κυκλοφορίας προς τα υπόλοιπα κτίρια, τη λειτουργική σύνδεση του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του με τις υφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου, την προμήθεια – εγκατάσταση του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και την πλήρη διενέργεια των δοκιμών και ρυθμίσεων των εγκαταστάσεων.

Το κτίριο της ΜΕΘ, συνολικού εμβαδού 2.627,45μ2, χωροθετείται σε άμεση γειτνίαση με το κτίριο «Μέγα Λαϊκό» και αναπτύσσεται παραπλεύρως με αυτό.  Η ΜΕΘ θα αποτελείται από 2 ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα συνολικής δυναμικότητας 50 κλινών και το κάθε τμήμα θα περιλαμβάνει 25 κλίνες συμπεριλαμβανομένων 4 μονώσεων.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου διενεργήθηκε στις 29.04.2020, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 7.181.374,08 €.  Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Δ.Σ. της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», ενέκρινε την ανάθεση του έργου στην εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. με ποσό προφοράς 6.175.981,71 € (ποσοστό έκπτωσης 14%) και με την Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο που υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύοντας, ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε μεγάλης δυσκολίας στοιχήματα, τα οποία έχουν καταστήσει τη χώρα παγκοσμίως «θετικό παράδειγμα».

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Αθανασίου Γιάνναρη κατά την υπογραφή της σύμβασης «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Κύριε Πρόεδρε,

Νοιώθουμε μέγιστη τιμή για την ανάθεση στις Κτιριακές Υποδομές, κατόπιν δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων, του έργου της κατασκευής 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Από την πρώτη μέρα της μάχης σε δύσκολες συνθήκες με αίσθημα ευθύνης μαζί με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών κ. Κατσίπο και σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλή συμπτύξαμε τη χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου στον πρωτόγνωρο κατασκευαστικό χρόνο των 60 ημερών.

Δημιουργήσαμε γρήγορες και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε ο Υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» κ. Μητσιάδης και η Κυβέρνηση στη μάχη με τον κορωνοϊό και με τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας, στις αρχές Οκτωβρίου, να μπορέσει να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επιπλέον 50 νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ.

Επιτρέψτε μου κύριε Πρόεδρε να πω ότι όπως το κράτος με την αποτελεσματικότητά του έκανε τη χώρα μας θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, έτσι και οι μηχανικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η όλη διαδικασία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.