Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη δασική περιοχή της Χώρας

Φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή της Χώρας στον Δήμο Πύλου Νέστορος. Εκεί σπεύδουν πυροβσεστικά οχήματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει αρχικά τεθεί υπό έλεγχο, όμως σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Γαϊτάνη που βρίσκεται στο σημείο η φωτιά αναζωπυρώθηκε.

Στην προσπάθεια πυρόσβεσης ενήργησαν πυροσβεστικό όχημα ενώ βοήθεια παρείχαν και δυο οχήματα του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Πρόκειται για βουνοπλαγιά, στην περιοχή Κεφαλόβρυσο. Η εστία της φωτιάς προήλθε από το κάψιμο κλαριών με τον υπαίτιο βλέποντας πως η φωτιά ελάμβανε διαστάσεις να ειδοποιεί άμεσα την Πυροσβεστική.

Συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Μεσσηνία και Λακωνία

Στο μεταξύ χθες, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτική έκταση, στην θέση Φακίστρα της Δ.Ε. Μεσσήνης.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μολάων, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτική έκταση στην Τ.Κ. Λιρών, του δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Για τα ανωτέρω περιστατικά, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.