Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ανοίγει το Taxisnet μέσα στις επόμενες ώρες

Τα ψέματα τελείωσαν και η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις έχει φτάσει. Ίσως και μέρα στην ημέρα να ανοίξει το Taxisnet.

«Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα (Taxisnet) για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (27.05.2021) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε δε, ότι «σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά που τρέχαμε το καλοκαίρι να πούμε στους λογιστές να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την προκαταβολή φόρου, φέτος έχουν ήδη νομοθετηθεί η μείωση της προκαταβολής φόρου και η πρόβλεψη για τα τεκμήρια και θα είναι αυτοματοποιημένα στην συμπλήρωση της δήλωσης».

Σχετικά με τις απαλλαγές για κρατικές αποζημιώσεις λόγω του lockdown και τον συν-υπολογισμό τους στις δηλώσεις, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως «όποιες διευκρινίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν δοθεί ήδη από τις 20 Απριλίου», ενώ, έχουν ήδη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τις φοροαπαλλαγές ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια λόγω της πανδημίας και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

πηγη