Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Χαλβατσιώτης: Αξιολόγηση… τώρα – «Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ στη γενιά των 300€;»

Οι τόνοι ανεβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό και την προσέγγιση επάνω στα όσα η ΝΔ προτείνει με το σχέδιο «μπορούμε» του Κ. Μητσοτάκη που προσεγγίστηκε από την ΔΕΘ έκανε ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ αναφερόμενο αρχικά στην υφισταμένη κατάσταση σημείωσε πως «…μια οργανωμένη πολιτεία πρέπει να φροντίζει η επόμενη γενιά να περνά καλύτερα από αυτή που είναι τώρα, με ασφάλεια και δημιουργικότητα»,κρίνοντας πως  «…δυστυχώς αυτό τα τελευταία χρόνια αυτό το έχουμε δει να μην υπάρχει, έχουμε δει αυτό το περίφημο κοινωνικό ασανσέρ που έπαιρνε άτομα και τα ανέβαζε από την φτώχεια στην κοινωνική ευημερία, σήμερα να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και να υποβαθμίζει τη μεσαία τάξη…» και προχώρησε ότι «… γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης στηριζόμενο στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, στις ευκαιρίες για όλους, στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη».

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ’ ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Ακολούθως ανέφερε πως το σχέδιο της ΝΔ είναι και ρεαλιστικό και κοστολογημένο και δεν μπαίνει σε διαδικασία παροχολογίας «…όπως ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ως παράλληλα πως το κράτος πρέπει να είναι λιτό και αποτελεσματικό και αυτό δεν σημαίνει για κανένα λόγο απολύσεις, στεκόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα της αξιολόγησης.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Για τη μείωση των φόρων πρόσθεσε πως «…έχει διαφανεί πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί δικές μας προτάσεις που κοστολογημένα τις έχουμε καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες». Επέκρινε την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση «που κοιτά πως να αυξήσει το κράτος».

«ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 300€..»

Και συμπληρωματικά στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της απασχόλησης «…μπορεί τα νούμερα να δείχνουν μια μείωση της ανεργίας αλλά τα πραγματικά νούμερα κρύβονται από κάτω. Επί ΝΔ στην κυβέρνηση Σαμαρά η πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας ήταν πολύ περισσότερες από ότι είναι 4 χρόνια μετά, έχουν πέσει στο 44% αντίθετα έχουν αυξηθεί στο 56% οι θέσεις μερικής απασχόλησης, η γενιά των 300€ που δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για να ψηφίσει για το έργο της κυβέρνησης».

Τέλος στάθηκε ιδιαίτερα αναλύοντας το θέμα με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε και στο ζήτημα των στηρίξεων στις Περιφέρειες και την πολιτική βάση που δίνει η ΝΔ.