Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Χαμός… και για τη ΔΕΥΑ στο δήμο Πύλου-Νέστορος – Ο Καρβέλας καταγγέλλει Καφαντάρη για… ανάρτηση στο Fb

 Τα… όργανα καλά κρατούν στο δήμο Πύλου – Νέστορος σε επίπεδο αντιπαραθέσεων και αυτή τη φορά στο επίκεντρο η κατάσταση και η προοπτική της ΔΕΥΑΠΝ. Ο Δήμαρχος Π. Καρβέλας καταγγέλλει τον Δ. Καφαντάρη για τα όσα… αναφέρει σε ανάρτησή του στο Fb για το θέμα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με περίσσιο θράσος και παραπληροφορώντας τους συνδημότες μας, ο τέως Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι η ΔΕΥΑΠΝ επιχειρεί να λάβει δάνειο 900.000€, για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.

Στοχεύοντας στο πρόσωπο του Προέδρου της ΔΕΥΑΠΝ κ. Θεόδωρου Χαραμαρά, επιδιώκει τη διαστρέβλωση και υποτίμηση του έργου της παρούσας δημοτικής αρχής, αλλά και της προσπάθειας του κ. Χαραμαρά να επαναφέρει την επιχείρηση στην κανονικότητα.

Ο κ. Καφαντάρης παραβλέπει σκόπιμα, ότι ο ίδιος με τις πρακτικές του διέλυσε οικονομικά και διοικητικά την επιχείρηση, αφήνοντας υποχρεώσεις 2.500.000€, καθιστώντας έτσι τη λειτουργία της προβληματική έως και αδύνατη.

Είναι τραγικό ότι, ο επί εννέα χρόνια διατελέσας Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και ενεργό αυτοδιοικητικό μέλος στη διοίκηση της ΚΕΔΕ, συνδικαλιστικού οργάνου των Δήμων, δε γνωρίζει ή επιμελώς αγνοεί, προφανώς προς εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και συμφερόντων, ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού  Περιεχομένου (ΦΕΚ 75Α/30-3-2020 και ΦΕΚ 84Α/13-4-2020), δόθηκε η δυνατότητα στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, να αιτηθούν επιχορήγηση από το Δήμο που ανήκουν, διαμέσου του ΥΠΕΣ. Να σημειωθεί, ότι η επιχείρηση, λόγω του COVID-19, υπέστη μείωση των εισπράξεών της, οι οποίες αγγίζουν το 80%.

Προφανώς ο κ. Καφαντάρης έχει χάσει την ψυχραιμία του και προσπαθεί να εμπλέξει τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΔΕΥΑΠΝ και την παροχή του υψίστου αγαθού, του νερού, με «τακτικές» που εφάρμοσε προεκλογικά, για την υφαρπαγή των ψήφων των δημοτών. Ευτυχώς οι συνδημότες έχουν γνώση και δεν ξεχνούν τα έργα και τις ημέρες της δημαρχοντίας του!

Εμείς, με σταθερά βήματα και εργατικότητα, στοχεύουμε στην ομαλή και βιώσιμη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, με σκοπό την εκπλήρωση των αναγκών των συνδημοτών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να επαινέσω δημόσια τον Πρόεδρο κ. Χαραμαρά, για τον αγώνα που δίνει καθημερινά και δηλώνω ότι είναι η εμπιστοσύνη και η στήριξή μου στο πρόσωπό του είναι δεδομένες».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ