Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης: “Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ στην προσπάθεια εκφυλισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης”

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους, Μάνο Νιφλή, Κώστα Αλαντζά, Βούλα Κεχαγιά και Κώστα Παπαχλιμίτζο. 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

O Yπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, αποκατάστασης αδικιών του παρελθόντος και ενίσχυσης ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, που έχουν πληγεί από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά να απαντήσει στη Βουλή με μια αήθη προσωπική επίθεση γεμάτη χυδαίους χαρακτηρισμούς και fake news. Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ στην προσπάθεια εκφυλισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα επιμείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία, πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε  ότι ενισχύουν την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, ακριβώς τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Τα μέτρα είναι μόνιμα και πιάνουν σχεδόν όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, αλλά και των παραγωγικών στρωμάτων της ελληνικής οικονομίας είπε ο κ. Χαρίτσης και επισήμανε ότι εκτείνονται σε βάθος τετραετίας, καθώς πλέον η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς επιτροπείας και έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να  μπορεί να σχεδιάζει αυτόνομα την πολιτική της.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το κρίσιμο για την Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, είναι να επιμείνει στο πολιτικό σχέδιο και στα ζητήματα της οικονομίας για την επόμενη μέρα, στην αποκατάσταση των αδικιών και τη δημιουργία  αναπτυξιακής προοπτικής για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και εκλεκτούς. Και αυτό, γιατί όπως υπογράμμισε, τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, είναι η μείωση της ανεργίας, η δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας και η διόρθωση παθογενειών του παρελθόντος, σε παραγωγικό, διοικητικό και θεσμικό επίπεδο.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η Κυβέρνηση, με τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που λαμβάνει και που έρχονται να απαντήσουν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, στέλνει σήμα σε όλη την Ευρώπη ότι είναι εφικτή μια άλλη πολιτική, διαφορετική από την μονόπλευρη, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει ευρωεκλογών που η ακροδεξιά χτυπά απειλητικά την πόρτα μας. Για αυτό χαιρετίστηκε από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις, όχι όμως και από τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βέμπερ, ο οποίος, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, θέλει την Ευρώπη στην κατεύθυνση της λιτότητας και του περιορισμού, σε μία πορεία, η οποία θα συνεχίσει να δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα και ανισότητες μέσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.