Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης: “Η περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας αναδεικνύει περίτρανα τη διαφορά πολιτικής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”

Τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και π. Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον π. υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία κατήργησε μέσα σε μια νύχτα το 2013 ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, την προστασία του δημόσιου χώρου και την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας αποκαταστήσαμε αδικίες και αναβαθμίσαμε τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών αστυνομικών, λαμβάνοντας σειρά μέτρων όπως:

  • Νομοθετική πρόβλεψη για την επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και ψήφιση τροπολογίας που εξαιρεί την εν λόγω διαδικασία από την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των εθνικών εκλογών.
  • Συμπερίληψη των δημοτικών αστυνομικών στην αναμόρφωση του πλαισίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και πρόβλεψη υποχρεωτικών προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
  • Νομοθετική πρόβλεψη για την προτεραιότητα υπαλλήλων με την ειδικότητα του δημοτικού αστυνομικού στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένου των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πραγματικά βήματα για την καλύτερη στελέχωση των Δήμων και την αναβάθμιση της δημόσιας ασφάλειας, που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τον οδοστρωτήρα της υπουργικής θητείας του κ. Μητσοτάκη. Η περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας αναδεικνύει περίτρανα τη διαφορά νοοτροπίας και πολιτικής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και το πραγματικό επίδικο των εκλογών της 7ης Ιουλίου για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια».