Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Χρ. Δήμας: Ισχυρό ενδιαφέρον για την ελληνική Silicon Valley – Πώς θα τρέξει το project

Μία φυσική έδρα καινοτομίας στη χώρα- σημείο αναφοράς στα Βαλκάνια και την Ευρώπη- επιδιώκεται να αναπτυχθεί στην έκταση του πρώην εργοστασίου χρωματουργίας ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς. Για το φιλόδοξο αυτό έργο μιλάει στο «Μoney Review» ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας. 

chr-dimas-sto-mr-ischyro-endiaferon-gia-tin-elliniki-silicon-valley-pos-tha-trexei-to-project0
Σχέδιο για το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και βρίσκεται στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο και αναμένεται ισχυρό. Σήμερα η εικόνα των εγκαστάσεων είναι η ακόλουθη:

chr-dimas-sto-mr-ischyro-endiaferon-gia-tin-elliniki-silicon-valley-pos-tha-trexei-to-project1

Ο κ. Δήμας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

  • Όλα δείχνουν πως θα κατατεθούν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αρκετά σχήματα, ενώ ανάδοχος αναμένεται να υπάρξει αρχές 2022.
  • Απαιτούνται παίκτες με αποδεδειγμένη εμπειρία στο κατασκευαστικό τομέα, όπως και στη διαχείριση οικοσυστημάτων καινοτομίας.
  • Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που θα ήθελαν να νοικιάσουν χώρους για να στεγαστούν στην πολιτεία καινοτομίας.
chr-dimas-sto-mr-ischyro-endiaferon-gia-tin-elliniki-silicon-valley-pos-tha-trexei-to-project2
Σχέδιο για το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος
  • «Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικό επιστημονικό δυναμικό και ταλαντούχους επιχειρηματίες».
  • Για τη δράση Elevate Greece υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η πλήρης χαρτογράφηση του οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ