Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Όλοι ενωμένοι θα δουλέψουμε για να ανορθώσουμε την Οικονομία και το Κύρος της Πατρίδας μας

Ο Προϋπολογισμός, που αυτές τις ημέρες συζητάει η Εθνική Αντιπροσωπεία, εκφράζει την αλλαγή, που έφεραν οι πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές στη Χώρα μας και σηματοδοτεί την άλλη αντίληψη, από αυτήν της Αριστεράς, που κυβέρνησε για τεσσεράμισι χρόνια μαζί με τον κ. Καμμένο.

Οι ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά και οι πρακτικές της Κυβέρνησης του κ.Τσίπρα κράτησαν την Ελλάδα πίσω, σε μια χρονική περίοδο, καλής διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.

Δεν δημιούργησαν ελκυστικό επενδυτικό κλίμα, δεν προχώρησαν τις μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, έδιωξαν από την χώρα μεγάλες επιχειρήσεις, έκλεισαν μικρομεσαίες, δεν προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος μας, δεν άνοιξαν δουλειές, έφυγαν οι νέοι μας στο εξωτερικό.

Η συνειδητή εξοντωτική φορολογία, που επέβαλαν και οι υψηλές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, στέγνωσαν την αγορά, μείωσαν την ζήτηση, έφεραν λουκέτα και φτωχοποίησαν όλους τους Έλληνες.

Τα ματωμένα πλεονάσματα των 3,5% που υπέγραψαν, καθήλωσαν την Οικονομία και απέτρεψαν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς του κ. Τσίπρα αύξησε τον ΦΠΑ που έπληττε τους φτωχούς και έκοψε το ΕΚΑΣ, επίσης, των πτωχών και ανήμπορων της κοινωνίας μας.

Είναι αυτοί, που υποθήκευσαν για 99 χρόνια όλη την δημόσια περιουσία της Πατρίδας μας, ακόμη και τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που δεν έχει γίνει, σε κανένα μέρος του κόσμου.

Με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, φύσηξε άλλος άνεμος.

Τα μηνύματα για μείωση της Φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, της εμπέδωσης της ασφάλειας των πολιτών, της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και της καλύτερης λειτουργίας του Κράτους μας, άλλαξαν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και δημιούργησαν άλλη ψυχολογία στον επιχειρηματικό κόσμο και τον λαό μας.

Ως αποτέλεσμα αυτών, τα επιτόκια έπεσαν πολύ χαμηλά, οι Τράπεζες ανάσαναν και οι επιχειρήσεις ελπίζουν πλέον για στήριξη και πρόοδο.

Τα έργα υποδομής, που έχει ανάγκη η χώρα μας, βάλτωσαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τραγικό παράδειγμα είναι, αυτό του δρόμου Πάτρα-Πύργος.

Τεσσεράμισι χρόνια, δεν προγραμμάτισαν, δεν ξεκίνησαν και δεν ολοκλήρωσαν κανένα δικό τους έργο.

Ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας, που προγραμματίστηκε, δημοπρατήθηκε, κυρώθηκε στη Βουλή, την τριετία 2004-2007, από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε στη Μεσσηνία, τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές.

Μαζί με την πρόσφατη εξαγγελία του σημερινού Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών για κατασκευή του δρόμου, από την Καλαμάτα έως την Πύλο και την Μεθώνη, απογειώνουν Τουριστικά και Οικονομικά την Μεσσηνία.

Πιστεύουμε, επίσης, στην χρηματοδότηση και δημοπράτηση, του δρόμου Τσακώνα-Καλό Νερό, ώστε να κατασκευαστεί ο περίφημος Δυτικός Άξονας, που θα ενώνει την Καλαμάτα με τον Πύργο, την Πάτρα και τα Γιάννενα σε σύντομο χρόνο και με ασφάλεια.

Τα λάθη, η έλλειψη πολιτικής και η αδιαφορία της προηγούμενης Κυβέρνησης έχουν φέρει τους αγρότες μας σε δύσκολη θέση, αφού τα τελευταία χρόνια, το εισόδημά τους συρρικνώθηκε, οι τιμές στο λάδι, τις ελιές και άλλα προϊόντα, όπως το γάλα στους κτηνοτρόφους μας, έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πρέπει μεθοδικά, με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα να περιοριστεί το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτών μας, να προχωρήσουμε σε αναδιαρθρώσεις και νέες καλλιέργειες.

Να στηριχθούν οικονομικά οι νέοι αγρότες, να παταχθούν οι παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Να αναδιοργανωθούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πάνω σε υγειές νομικό πλαίσιο και να δημιουργήσουν παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα υποδομές για τυποποίηση και εξαγωγές των προϊόντων.

Αυτή η Κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει και ξεκίνησε δυναμικά.

Το διαπιστώνουν οι πολίτες και μας στηρίζουν.

Η Χώρα μας θα βγει δυνατή από την μεγάλη κρίση, θα κάνει το μεγάλο άλμα στην ανάπτυξη, τις εξαγωγές, την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών μας.

Όλοι ενωμένοι θα δουλέψουμε για να ανορθώσουμε την Οικονομία και το Κύρος της Πατρίδας μας.

Με ισχυρή Οικονομία θα έχουμε και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, καλύτερη Αστυνομία, καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, καλύτερη Παιδεία, Καλύτερη Πρόνοια.

Με ενότητα, ψυχραιμία, καλή προετοιμασία και πίστη στην Ιστορία μας, θα αντιμετωπίσουμε και τις όποιες προκλήσεις της Τουρκίας.

Προτείνω, ένα μέρος των πλεονασμάτων, να δοθεί, τώρα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, για ανταλλακτικά.

Όποιος, θέλει την Ειρήνη, προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ