Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Όλο… κόλπα ο καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με επιδείνωση… διαρκείας!

Αξιοποιήστε τις λιακάδες του Σαββατοκύριακου (11 – 12.5.2019) διότι από Δευτέρα (13.5.2019) αλλάζουν τα πράγματα.

Για σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψόμετρου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Βοριάδες τρία με πέντε μποφόρ, οι οποίοι αργότερα στη Βόρεια Ελλάδα θα γυρίσουν σε νοτιάδες τρία με τέσσερα μποφόρ.

Ο υδράργυρος στα βόρεια θα κινηθεί από εφτά έως 25 βαθμούς. Στα κεντρικά από 8 έως 26 και νοτιότερα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Βοριαδάκι τρία με τέσσερα μποφόρ. Το απόγευμα θα γυρίσει νοτιάς με την ίδια ένταση και θερμοκρασίες από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους τρία με πέντε μποφόρ στο Θερμαϊκό που το απόγευμα θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Αύριο Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος αρχικά ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα. Γρήγορα, όμως, στα Δυτικά, τα Κεντρικά αλλά και τα Βόρεια θα συννεφιάσει και από το μεσημέρι θα βρέξει τοπικά, ενώ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα, μάλιστα, θα ενταθούν.

Νοτιάδες τρία με πέντε μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και θα φτάσουν τα έξι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από επτά έως 23 βαθμούς, στα Κεντρικά από 8 έως 24 και νοτιότερα από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες με ισχυρότερα φαινόμενα στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Βόρεια εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγα σύννεφα τα οποία σταδιακά θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι, ακόμα και στις Κυκλάδες, σποραδικές καταιγίδες.

Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι τέσσερα με έξι, και στα πελάγη εφτά μποφόρ. Η θερμοκρασία στα Βόρεια από 8 έως 21, στα Κεντρικά από 10 ως 22 και νοτιότερα από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (14.5.2019) και την Τετάρτη (15.5.2019) προβλέπεται γενικά άστατος καιρός, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σιγά – σιγά.

Τέλος, στις επόμενες ημέρες η αστάθεια θα περιοριστεί και το θερμόμετρο θα ανηφορίσει μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας στους 27, αλλά δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 28 βαθμούς Κελσίου!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός δεν κρύβει την ανησυχία του για τον κίνδυνο να σημειωθούν και πάλι χαλαζοπτώσεις που αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές για τους αγρότες.

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό: