TOP

Όπου φύγει-φύγει: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα ή

και τα αυτοκίνητά αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αδειάζουν. 

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες τα περισσότερα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πληρότητα στο 90%. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενόψει του δεκαπενταύγουστου, έχουν ανακοινώσει προσφορές και καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την παραλαβή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς.

 
Αυξημένη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί έως τη Δευτέρα 170 έκτακτα δρομολόγια. Την ίδια ώρα περισσότεροι από 50.000 οδηγοί έχουν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας. Τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας που επιτηρούν την κίνηση. Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2017, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Χαλάει ο καιρός

«Εχθρός» των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς από σήμερα, Σάββατο, έρχονται έντονα φαινόμενα, τα οποία θα σαρώσουν κυρίως τη βόρεια χώρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες θα διαδεχθούν καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί βοριάδες, με τη θερμοκρασία ωστόσο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα, σήμερα, θα εκδηλωθούν καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Βαθμιαία επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων στα δυτικά με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. στην υπόλοιπη χωρά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και την Κυριακή με τα φαινόμενα να μαίνονται κατά τόπους έντονα κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Από Δευτέρα ωστόσο έως και την Παρασκευή, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός αναμένεται να κυλήσει ομαλά. Οι μέγιστες τιμές στο θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσουν τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ακόμη και στις ευπαθείς περιοχές της πεδινή ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ το μελτέμι θα πνέει ενισχυμένο με εντάσεις που στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6-7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ σε πολύ τοπικό επίπεδο. Ειδικά για την Τρίτη 15 Αυγούστου, ανήμερα του εορτασμού της, αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ήπιες για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και δυνατούς ανέμους. news247.gr