Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

“Όχι άλλα θύματα στο βωμό της ανομίας και της ατιμωρησίας” – Ηχηρή διαμαρτυρία των κατοίκων των χωριών της Καλαμάτας

Ξεκάθαρο το μήνυμα από τους πολίτες των χωριών της Καλαμάτας “…όχι άλλα θύματα στο βωμό της ανομίας και της ατιμωρησίας”.

Με το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στη Θουρία και τον τρόπο που ήρθε ο χαμός ενός μικρού παιδιού να είναι η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κάτοικοι μετά από διαδοχικές συνελεύσεις στα χωριά, συγκεντρώθηκαν σήμερα – όπως και είχαν ενημερώσει – για τον πρώτο γύρο των δυναμικών κινητοποιήσεών τους που είχε ως επίκεντρο την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, αρχικά.

Περίπου 100 άτομα βρέθηκαν με πανό και μαύρες σημαίες στα χέρια διαδηλώνοντας για την όλη κατάσταση που όπως σημείωσαν αντιμετωπίζουν με την παραβατικότητα – πολλά περιστατικά όπως ανέφεραν δεν καταγγέλλονται καν – και επιτροπή τους συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Π. Πούπουζα και τους Αξιωματικούς της Δ/νσης επιδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι ίδιοι δήλωσαν λίγο αργότερα ικανοποιημένοι από την συζήτηση που είχαν όμως σημείωσαν πως περιμένουν απτά αποτελέσματα και πως η κατάσταση έχει φθάσει στο αμήν… Έχουν ενδιαφέρον τα όσα ακούστηκαν περί ημερίδων και μέτρων αυτοπροστασίας!!!

Τέλος, να σημειωθεί πως ο κ. Πούπουζας εξέφρασε την απορία του για τον… χρόνο της διαμαρτυρίας, αναφέροντας παράλληλα πως οι δείκτες παραβατικότητας δείχνουν μειούμενοι…

Ακολούθως οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, επιδίδοντας ψήφισμα…

Το θέμα σχολιάστηκε αναλυτικά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST με καλεσμένο τον δικηγόρο Στάθη Σταματόπουλο.