Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ώρα αποφάσεων για την σταφίδα -Βολές Σταυρόπουλου για τα «παιχνίδια» ορισμένων

Κάτι περισσότερο από… ηχηρός είναι ο κρότος από το «καμπανάκι κινδύνου» που έχει χτυπήσει τον τελευταίο καιρό για την κορινθιακή σταφίδα στο φόντο των πλεονασμάτων, με τα προβλήματα για το προϊόν και τα… τερτίπια ορισμένων, να ταλαιπωρούν τους παραγωγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν έρθει κυριολεκτικά, στα όριά τους.

Σε αυτά, ενόψει και της συζήτησης που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο διευθύνων σύμβουλος της Παναιγιαλείου Ενώσεως, Μίλτος Σταυρόπουλος.

«Η κορινθιακή σταφίδα αναμφίβολα διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση», σημείωσε ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ό,τι λίγο πριν τη συγκομιδή, κανένας δεν έχει ακόμη πράξει κάτι. «Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, συζητούμε εδώ και τέσσερις περίπου μήνες και δεν έχει γίνει ούτε το αυτονόητο. Να αποσυρθούν τα πλεονάσματα που προέκυψαν από την πανδημία και να στηριχθεί ο παραγωγός με τον «πράσινο τρύγο», δήλωσε ο Μίλτος Σταυρόπουλος, επισημαίνοντας πως οι παραγωγοί είναι… έωλοι.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του και στην παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του κ. Μαρλαφέκα, τονίζοντας πως η επιστολή που έστειλε στο υπουργείο ήταν… δυσφημιστική και επικρίνοντας την στάση που τήρησε και τηρεί…