Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

1 στους 5 διαιτητές έχει φάει ξύλο – Έρευνα-σοκ στη Βρετανία

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, σχεδόν 10.000 διαιτητές παράτησαν τη δουλειά τους μέσα σε μια πενταετία, με την UEFA να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να στρατολογήσει καινούργιους.

Το Euro, ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, ξεκίνησε και σύμφωνα με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς του Conversation, αναμένεται να αποφέρει εμπορικά έσοδα ύψους τουλάχιστον 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, πάνω από πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τους 51 αγώνες, με αποκορύφωμα τον τελικό στο Olympiastadion του Βερολίνου στις 14 Ιουλίου.

Στο επίκεντρο αυτού του παγκόσμιου θεάματος βρίσκονται 19 άνδρες που έχουν ως αποστολή να διατηρούν την τάξη εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι αποφάσεις τους σε κλάσματα του δευτερολέπτου μπορούν να καθορίσουν την έκβαση των αγώνων -και να εξοργίσουν στρατιές οπαδών. Θεωρούνται ως οι καλύτεροι διαιτητές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (συν ένας από την Αργεντινή) αλλά, όπως και οι υπόλοιποι παράγοντες σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού, έτσι κι αυτοί έχουν υποστεί ένα σωρό βρισιές από παίκτες, προπονητές και οπαδούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την κορυφή του αθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη news247.gr