Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ 12 νέους υποψηφίους παρουσίασε η Μαρία Οικονομάκου – Έδωσε το στίγμα της...

12 νέους υποψηφίους παρουσίασε η Μαρία Οικονομάκου – Έδωσε το στίγμα της και κατέθεσε δύο προτάσεις

638
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου παρουσίασε σήμερα 12 ακόμη νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που συμπορεύονται με τον συνδυασμό της «Καλαμάτα Ξεκινάμε», ενώ προχώρησε και σε δύο προτάσεις που έχουν ιδιαίτερη σημειολογία.

Tα 12 νέα πρόσωπα του συνδυασμού:

ΓΑΛΑΝΗ ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΠΡΑΝΟ-ΦΛΑΟΥΤΙΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΩΔΕΙΟΥ & ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
ΖΕΜΠΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ[ΤΑΚΗΣ] ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
ΛΙΑΒΑΡΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΑΚΡΗ ΕΛΒΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΡΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ ΘΑΛΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟΦ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Αναλυτικά τα όσα σημείωσε η κα Οικονομάκου:

“Έχω την εξαιρετική χαρά και τιμή, να υποδέχομαι σήμερα στη δημόσια ανακοίνωσή της, την επόμενη ομάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ». Τους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν κατακτήσει επάξια την κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή, μέσα από την προσωπική τους διαδρομή στο επάγγελμα, την οικογένεια, το ευρύτερο περιβάλλον. Είναι ενεργοί δημότες, εξοπλισμένοι με τη γνώση της ζωής, που επέλεξαν να στρατευθούν μαζί μας, συνεισφέροντας το χρόνο τους και τις δημιουργικές τους ιδέες στη κοινή μας προσπάθεια.

Πάντοτε διατηρούσα την πολιτική άποψη ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει περιοδικότητα. Στο αυτοδιοικητικό πεδίο, που είναι κατεξοχήν προνομιακός χώρος ανάδειξης στελεχών της τοπικής κοινωνίας, καθένας από εμάς, συμπληρώνοντας ένα κύκλο προσφοράς και παρουσίας, θα πρέπει είτε να κρίνεται εξελισσόμενος, είτε να αποσύρεται τιμώμενος. Κι’ αυτό γιατί έτσι θα δίνεται η ευκαιρία στη νεώτερη γενιά να έρχεται στο προσκήνιο και να αναλαμβάνει ευθύνες, με την προσδοκία κάθε φορά οι επόμενοι να κρίνονται επιτυχέστεροι από τους προηγούμενους. Δεν δέχομαι την επαγγελματοποίηση της πολιτικής και πιστεύω βαθιά ότι η μονιμότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά στην απόκτηση εμπειρίας. Και το αντίστροφο, η επίκληση της εμπειρίας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογητικό άλλοθι μονιμότητας στα δημοτικά πράγματα.

Έτσι, η πολιτική μου αντίληψη δεν θα μπορούσε να υπηρετηθεί στο πλαίσιο του Δήμου Καλαμάτας, παρά μόνο με αυτόνομη δημοτική πορεία. Πορεία, που θα μου παρείχε την ελευθερία επιλογής προσώπων, χωρίς τις δεσμεύσεις που αναγκαστικά θα επέβαλε η συμμετοχή μου στη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής μεταξύ των συμβούλων της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας. Η ίδια η κίνησή μου να τεθώ επικεφαλής του νέου συνδυασμού μας «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ», δείχνει, νομίζω, καθαρά, ότι είναι προϊόν πολιτικής θέσης και όχι απόρροια προσωπικής μου φιλοδοξίας. Είναι, επομένως, προσωπική μου απόφαση και πολιτική επιλογή να στελεχώσω το ψηφοδέλτιό μου, κατά πρώτιστο λόγο, από ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά, αν και χωρίς εμφανή προηγούμενη ενασχόληση με την ενεργό πολιτική. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι πλεονέκτημα υπεραξίας του συνδυασμού μας γιατί δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στην εξαγγελία μου για πραγματική ανανέωση πολιτικών και προσώπων, στο Δήμο Καλαμάτας. Διαφορετικά, εκ των πραγμάτων, τα καινούργια πρόσωπα σε ένα ψηφοδέλτιο θα ήταν, ουσιαστικά, απλό συμπλήρωμα δίπλα στους παλιότερους συνυποψηφίους τους. Με αυτό το πνεύμα, ως νέα Δήμαρχος, θα καλέσω όλους, ανεξαιρέτως, τους δημοτικούς μου συμβούλους να αναλάβουν, έστω και με μειωμένη θητεία, ευθύνες Αντιδημάρχων. Αλλά και αυτοί που δεν θα εκλεγούν υποψηφίους του συνδυασμού μας, θα κληθούν να καταλάβουν, μαζί με συνδημότες μας, θέσεις μελών διοικήσεων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση του Δήμου. Σε όλους θα δώσω την ευκαιρία και όλοι μας θα κριθούμε από τα αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία, επίσης, της σημερινής μας συνάντησης, θα ήθελα, λόγω τρέχουσας επικαιρότητας, να αναφερθώ σε δύο θέματα δημοτικού και εκλογικού ενδιαφέροντος:

Με προσοχή παρακολουθώ τις δημόσιες αναφορές για τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή του Ταϋγέτου και τις πρωτοβουλίες που ανακοινώνονται για την αντιμετώπισή τους. Πέρα, όμως, από τα άμεσα μέτρα πυροσβεστικού χαρακτήρα, η κατάσταση θέλει συνολική πρόβλεψη θεραπείας. Αν τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου δεν τον δούμε ως πρόσκληση ανάπτυξης, ανάλογης με αυτή που έχει ήδη υπάρξει στην παράκτια ζώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την τουριστική μονάδα του Costa – Navarino, αλλά και με αυτή που προοπτικά ανοίγεται σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή του νομού μας, τότε νομίζω, πραγματικά, ότι δεν προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες. Προς αυτή την κατεύθυνση και με συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου, θεωρώ πως πρέπει να επιδιωχθεί, συστηματικά και επίμονα, αυτό που κατά την άποψή μου θα αποτελούσε καθοριστική συμβολή μας: υπό την προϋπόθεση προστασίας των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, η ανακήρυξη μέρους του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε «εθνικό δρυμό», ώστε, σε συνδυασμό με την παροχή οικονομικών κινήτρων, φορολογικού και άλλου χαρακτήρα, σε επενδυτικά κεφάλαια, να μπορέσει να υπάρξει προσέλκυση ενδιαφέροντος για την πολλαπλή τουριστική αξιοποίηση της όλης περιοχής, με ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής, των φυσικών χαρακτηριστικών βιοποικιλότητας του βουνού, των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του κλπ.Σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία στο Δήμο Καλαμάτας, πολιτεύθηκα με εντιμότητα και ήθος, σεβασμό απέναντι στο συνδημότη και καθαρότητα στην εκφορά των πολιτικών μου απόψεων. Δεν διανοήθηκα ποτέ να χρησιμοποιήσω διαρροές, ψιθύρους, μεθόδους τεχνητών εντυπώσεων, εργαλεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνω και τώρα, διεκδικώντας το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι δεν έχω τη βούληση και τη δύναμη, εγώ και το επιτελείο μου, να υπερασπιστούμε την πορεία του συνδυασμού μας προς τις εκλογές, απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης των εκλογέων. Ζητώ, λοιπόν, από όλους τους συνυποψηφίους μου, για λόγους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας, να χρηματοδοτήσουμε από κοινού έρευνα πρόθεσης της κοινής γνώμης, που θα ανατεθεί σε έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν δημόσια από τα τοπικά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Ο συνδυασμός μας δηλώνει πρώτος συμμετοχή στη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε και από τους άλλους την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας.”