Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

12 ομάδες στην εκκίνηση της Pre League – “Παρών” o Απόλλωνας Καλαμάτας

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι ανάμεσα στις 12 συνολικά ομάδες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος της Pre League  γυναικών, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα θα στις 19/10/2024.

Ειδικότερα, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι: ΑΟΝ Αμαζόνες, Απόλλων Καλαμάτας, ΟΦΑ Απολλώνιος, ΦΟ Βριλησσίων, ΑΣ Ελπίς, Ζηρίνειος ΑΟΝ, ΑΟ Ηλυσιακός, ΓΣΚ Ηρακλής, ΑΣΠ Κόρινθος, ΟΠΑΘ Περσέας, ΑΟΦ Πορφύρας, ΦΓΣ Πρέβεζας. Βεβαίως , όπως και στην περίπτωση του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας των ανδρών, υπάρχουν εκκρεμότητες. Εν προκειμένω η υπόθεση των Πεύκων που  αποφάσισαν να μην κατέβουν τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα, με τις Αμαζόνες –που ηττήθηκαν στα μπαράζ από τον Μίλωνα και έχουν ξεκαθαρίσει πως σκοπεύουν να διεκδικήσουν την Wild Card –  να είναι φαβορί για να βρεθούν στην πρώτη κατηγορία.

Έχει προηγηθεί και η σχετική ανακοίνωση στην οποία η ΕΟΠΕ διευκρίνιζε τα εξής: «Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σχετικά με το θέμα της συμπλήρωσης του αριθμού των ομάδων στην κατηγορία Volley League γυναικών 2024-25 αυτή θα γίνει με προτεραιότητα από τις ομάδες με βάση την τελική κατάταξη της Pre League τη σεζόν 2023-24 και μέχρι να βρεθεί ομάδα που θα πάρει τη θέση των Πρωταθλητών Πεύκων που δήλωσαν πως δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα».

Η καλαματιανή ομάδα που τα τελευταία χρόνια δηλώνει παρούσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα ριχθεί στη μάχη φέτος με αρκετές αλλαγές με πρώτη εκείνη του προπονητή αφού στη θέση του Μπάμπη Μυτσκίδη βρίσκεται πλέον ο Χρήστος Δημητρακόπουλος. Ο έμπειρος κόουτς αναλαμβάνει παράλληλα  με την γυνακεία ομάδα και την γενική εποπτεία στα τμήματα υποδομών της ομάδας .

Στο μεταξύ η ομάδα έχει ήδη προβεί στην απόκτηση των Κατερίνας Ρεντούμη  (ακράια)  και Άννας Μαυροειδή (πασαδόρος), με την τελευταία να επιστρέφει στον σύλλογο, ενώ έπεται συνέχεια.

Δείτε εδώ την προκύρηξη του πρωταθλήματος