TOP

15 χρόνια COSTA NAVARINO: Η επένδυση που έδωσε πνοή στον προορισμό, «απογειώνει» τη Μεσσηνία -Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου και τα ξεχωριστά μηνύματα (video)

Μπορεί να ήταν μια βραδιά γιορτής, όμως, συνάμα ήταν μια ξεχωριστή βραδιά συγκίνησης και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς της Costa Navarino που έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη τη Μεσσηνία και έδωσε και δίνει τόσα πολλά.

Συγκίνησης για τα όσα εδώ και 15 χρόνια έχουν εξελιχθεί σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, σε αυτή τη γωνιά της Μεσσηνίας, όπου η οραματική επένδυση του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και η συνέχισή της από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την οικογένειά του έδωσε πνοή και απέδειξε στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο οι επενδύσεις μπορούν να συμπορευτούν και να προσθέσουν σε προστιθέμενη αξία αναδεικνύοντας τις αξίες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Και η αρχή έγινε στην Πύλο όπου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στήθηκε η πρώτη μεγάλη γιορτή με τον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη τον Αντώνη Ρέμο σε μια συναυλία αφιερωμένη στον τόπο και τον κόσμο.

ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Λίγο πριν ξεκινήσει η ξεχωριστή συναυλία ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την “…γιορτή έκφρασης και μια γιορτή καρδιάς”, επισημαίνοντας πως “…γιορτάζουμε απόψε τα 15 χρόνια μιας εταιρείας, μιας επιχείρησης που έχει πάνω από όλα στόχο την κοινωνική συνοχή και το αποδεικνύει περίτρανα. Μιας επιχείρησης που έδωσε την δυνατότητα στην Πύλο και στην ευρύτερη περιοχή να αλλάζει και που ήρθε για να μείνει και θα γιορτάζει πολλά γενέθλια ακόμη”

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός εξέφρασε την συγκίνησή του για την όλη αυτή προσπάθεια που έζησε από κοντά “…αισθάνομαι πολύ συγκινημένος, όσοι έχουμε ζήσει αυτή την επένδυση από την αρχή το νιώθουμε και το βλέπουμε αυτό” και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη που “…κατάφερε να μεταμορφώσει τον τόπο και να δώσει μια διαφορετική πνοή”, ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ ευχήθηκε “…να συνεχίσει με το ίδιο πάθος ο Αχιλλέας η οικογένεια και η ομάδα του”

Το λόγο πήρε μετά από τις δύο αυτές αναφορές ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος που ήταν εμφανώς συγκινημένος αναλογιζόμενος τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του “…να ευχαριστήσω όλο το Δ.Σ., τους ανθρώπους στο δήμο και τους ανθρώπους συνεργαζόμαστε στην περιοχή να ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά”. Φυσικά η φόρτιση ήταν μεγάλη στην αναφορά στον πατέρα του που σημείωσε “…όπως έλεγε και ο Καπετάνιος όλοι έχουν μερίδιο και ευθύνη στην επιτυχία. Η περιοχή πια μας είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και αρχίζει να γίνεται γνωστή σε κάθε μέρος του κόσμου” και πρόσθεσε “…Ευχαριστώ πάρα πολύ πολύ όλους σας… Είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα εδώ και είμαι σίγουρος πως ο καπετάνιος θα ήταν πολύ υπερήφανος”.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ

Ο κόσμος φυσικά χειροκρότησε και επιβραβεύει καθημερινά αυτό που έχει γίνει και εξελίσσεται δυναμικά στη Μεσσηνία και το παγκόσμιο αποτύπωμα αναγνώρισε και ο Αντώνης Ρέμος. “Παντού στον κόσμο μέσα σε όλα αυτά που μου λένε για την Ελλάδα πλέον μου λένε και για την Costa Navarino. Τον γνώρισα κι εγώ το τόπο αυτό πριν 15 χρόνια ένας τόπος που έχει άνοιξε τα φτερά του και σε όλο τον κόσμο” σημείωσε αρχικά για να προσθέσει εμφατικά “…Είναι τόσο μεγάλη και τόσο σπουδαία αυτή η επιχείρηση, ένα τόσο μεγάλο συναίσθημα όπως είναι η Costa Navarino, είναι συναισθήματα και είχα την χαρά να είμαι από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε και τότε είχα την ευτυχία και την χαρά να γνωρίσω και τον Καπετάνιο που μας βλέπει από ψηλά και θα είναι πολύ χαρούμενος που αυτός ο τόπος έχει ανοίξει τα φτερά του και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός. Η Πύλος είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς στον κόσμο”.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ΤΕΜΕΣ που είχε την ιδέα να ξεκινήσει με αυτή την συναυλία το καλοκαίρι και πριν ξεκινήσει και μαγέψει μουσικά αναφέρθηκε και στον τόπο που “είναι μεγάλος και ευλογημένος και βγάζει μεγάλους άντρες και το έχει αποδείξει στην ιστορία. Από τα αρχαία χρόνια, από την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι τα πρόσφατα, έχετε βγάλει πρωθυπουργούς εδώ πέρα, έχετε βγάλει μεγάλους ανθρώπους, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ αγαπημένος μου φίλος… Και βέβαια μου είπανε να μην πω καμία κουβέντα, ο Αχιλλέας ο Κωνσταντακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που τον αγαπώ πολύ ιδιαίτερα γιατί πρώτα από όλα είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, τον αγαπώ όπως αγαπώ και όλους εσάς…”