TOP

Ενημερωτική εκδήλωση αύριο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αντί αγώνα για το “Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”

Ο Ναυτικός Όμιλος Όμιλος Καλαμάτας “Ποσειδών” διοργανώνει επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια κάθε Σεπτέμβριο, τον 32ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο και το “Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”.

Ο κολυμβητικός αγώνας φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση από την Κορώνη, στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την δύση του ηλίου. Το ίδιο δεν ισχύει ωστόσο για το “Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”, που φέτος λόγω της πανδημίας δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για μια διοργάνωση που περιλάμβανε αγώνες κολύμβησης και δρόμου 5 km, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού για το πολύ κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών. Όμως, όπως τόνισαν οι διοργανωτές στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, οι φετινοί αγώνες δεν θα διεξαχθούν καθώς δεν δύναται να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αντί για αγώνα και προκειμένου να τιμήσει το Κύπελλο Εθελοντή Δότη με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (19 /9), αύριο, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή αθλητών του κολυμβητικό και ιστιοπλοϊκό τμήματος του Ν.Ο.Κ., οι οποίοι θα μοιράζουν τριαντάφυλλα και ενημερωτικό υλικό.

Το πρωί του Σαββάτου (5/9) ο Ναυτικός Όμιλος Όμιλος Καλαμάτας “Ποσειδών” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο.