Αρχική ΥΓΕΙΑ 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

626
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. παρελήφθησαν σήμερα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης σε συνδυασμό με την εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας νερού τέλη του επόμενο μήνα και την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης –έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 450.000€- αλλά και την προκήρυξη 1 θέσης νεφρολόγου επιμελητή Β΄ τους επόμενους μήνες, αναβαθμίζουν ουσιαστικά της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την καθιστούν ικανή να αυξήσει των αριθμό των εξυπηρετούμενων ασθενών νεφροπαθών.
Σε δήλωσή του ο Γ. Μπέζος σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω για πολλοστή φορά τις βαθιές μου ευχαριστίες προς την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και να το καταστήσουμε το Υγειονομικό Κέντρο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μέσα από ένα πλέγμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση πέρα από τις παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας να εξυπηρετούμε και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Η Μεσσηνία το έχει ανάγκη αυτό μιας και είμαστε ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Νομός. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά όπως επίσης και το Τμήμα Βιοιατρικής για την ωρίμανση και υλοποίηση των προτάσεων προκειμένου το Νοσοκομείο μας να διαθέτει μια σύγχρονη και δυναμική Μονάδα».