Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών ο Αλέξης Χαρίτσης

Τη στήριξή του στον αγώνα των παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, που οδηγούνται έτσι σε πλήρη οικονομική κατάρρευση, έδειξε εμπράκτως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο που έγινε νωρίτερα σήμερα.

Με ανάρτησή του στα social media ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την παρουσία του στην συγκέντρωση των σταφιδοπαραγωγών στο Σύνταγμα, καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να προσφέρει λύσεις…

 

«Στην σημερινή μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου στο Σύνταγμα.
Οι εκτιμήσεις και οι προειδοποιήσεις, από την προηγούμενη χρονιά, των συνεταιριστικών οργανώσεων και των παραγωγών για τις επιπτώσεις στην φετινή τιμή λόγω των πολύ μεγάλων αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας περσινής παραγωγής, εξ αιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας, δεν λήφθηκαν υπόψιν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η φετινή τιμή παραγωγού έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα τιμών.
Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο, με συνέπεια στα περσινά αποθέματα που παραμένουν στις αποθήκες να προστεθούν και οι ποσότητες της φετινής και αυξημένης παραγωγής, ενώ οι συνεταιριστικές οργανώσεις που πρόσφεραν πέρυσι στήριξη στους οργανωμένους παραγωγούς, με αξιοπρεπή τιμή, φέτος αδυνατούν να στηρίξουν περαιτέρω.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνείται πεισματικά να δώσει λύση και να λάβει μέτρα στήριξης των παραγωγών του εμβληματικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Με την «αδράνεια» του παραδίδει χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς στα χέρια ελάχιστων εμπόρων με δυσμενέστατους όρους διαπραγμάτευσης.

Οι παραγωγοί και οι συνεταιριστικές τους οργανώσεις οδηγούνται έτσι σε πλήρη οικονομική κατάρρευση.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους που συνιστά αγώνα επιβίωσης.

Καλώ τον κ. Υπουργό να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσα προχθές και να υλοποιήσει έστω και τώρα τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών και της οικονομίας των περιοχών καλλιέργειας σταφίδας.»

https://www.instagram.com/p/CV5KMFYNXG6/