TOP

Η πρόκληση των 100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων -Τι σημείωσε ο Ευθ. Μπακογιάννης (video)

Μια σπουδαία προοπτική ανοίγεται για τις 6 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, οι οποίες εντάχθηκαν στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της  Ευρώπης μέχρι το 2030 και θα τύχουν σημαντικών χρηματοδοτήσεων.

Ξεχωριστά, θα είναι τα οφέλη και για άλλες 24 πόλεις… δορυφόρους, όπως επεσήμανε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα έργα που δρομολογούνται.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στον τομέα των μεταφορών προκειμένου να εκπέμπονται λιγότεροι ρύποι,  αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας που αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα, με ειδικές παρεμβάσεις στα κτίρια.

Ο κ. Μπακογιάννης στάθηκε με λεπτομέρειες στα προγράμματα από τα οποία θα αντληθούν πόροι για τη δημιουργία μεγάλων έργων που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον και φυσικά, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. 360 εκατ. ευρώ έχουν προ  εγκριθεί μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης για σειρά αστικών αναπλάσεων.