Πέμπτη
25
Φεβρουάριος
TOP

3ος Διεθνής Διαγωνισμός: ευνοϊκές ρυθμίσεις για προσέλκυση ελληνικών χορωδιών

Ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019 και ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι επιτυχημένος, όπως οι Διαγωνισμοί του 2015 και του 2017. Οι εκδηλώσεις αυτές πρόβαλαν την Ελλάδα, εξύψωσαν την Καλαμάτα και ανέδειξαν τη χορωδιακή μουσική, ενώ λειτούργησαν παραδειγματικά και για τη βελτίωση του επιπέδου των ελληνικών χορωδιών, καθώς και παρότρυναν περισσότερους να ασχοληθούν με τη χορωδιακή μουσική. Ο εταίρος του Δήμου Καλαμάτας, ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, υπήρξε ο βραχίονας για την άρτια διοργάνωση του Χορωδιακού Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Καλαμάτας και τη διεθνή προβολή του.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ακόμη πιο επιτυχημένο Φεστιβάλ, ο Δήμος Καλαμάτας πρότεινε και η Interkultur αποδέχθηκε να ισχύσουν και φέτος ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή πολλών ελληνικών χορωδιών. Ομοίως, θα διευκολυνθεί η συμμετοχή χορωδιών από την Καλαμάτα, χωρίς να παραβλέπεται η προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας των σχημάτων που συμμετέχουν.
Οι χορωδίες που επιθυμούν να μετάσχουν στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, μπορούν να λάβουν πληροφορίες και να υποβάλουν τη συμμετοχή τους μέσω της ιστοσελίδας της Interkultur:   https://www.interkultur.com/events/2019/kalamata/