Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Την Τρίτη στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης Γεωργαντά (video)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη στις 24 του μηνός η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας μετά την προσφυγή των εμπλεκόμενων φορέων της Μεσσηνίας.

Οι φορείς του νομού διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά η οποία προσέθεσε εκ νέου στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Μητρώο ονομασιών φυτικών ποικιλιών, την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «Καλαμάτα» ως συνώνυμο της ονομασίας της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο προϊόν και τους παραγωγούς.

«Η κατάσταση είναι οριακή. Ελιές από άλλες χώρες, φτάνουν στην Ελλάδα, παίρνουν… ταυτότητα εξάγονται», είπε με νόημα παρεμβαίνοντας στην τηλεόραση Best ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννης Πάζιος, τονίζοντας πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο. Ήδη άλλωσε λόγω αυτής της απόφασης και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει, φέτος, πολλοί παραγωγοί στη Μεσσηνία επέλεξαν να ελαιοποιήσουν το προϊόν αφού η τιμή, έχει πέσει πολύ χαμηλά.