Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

31ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η «καρδιά» της Ρυθμικής Γυμναστικής, «χτυπά»  στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της «Τέντας», όπου φιλοξενείται για 31η χρονιά το Διεθνές Κύπελλο «Kalamata Cup» και για 10η συνεχόμενη φορά το «Elegant Cup».

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, οι πρώτες απονομές, με τον ίδιο, κατά τον χαιρετισμό του, να στέκεται στη σημασία τέτοιων διοργανώσεων που διαφημίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Καλαμάτα έγινε η καρδιά του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και τον λόγο μου πως και του χρόνου θα είμαστε δίπλα τους ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το αυτονόητο. Την στήριξη, δηλαδή, με όλες μας τις δυνάμεις σε μία διοργάνωση που διαφημίζει την Περιφέρειά μας σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό».

Τους αγώνες που έχουν την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας με αρωγούς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας.

Στους αγώνες συμμετέχουν 550 αθλήτριες από 45 συλλόγους και τις εθνικές ομάδες από Ελλάδα, ΗΠΑ, Βουλγαρία και Ινδία, 24 από αυτούς στο Ensemble.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τους αγώνες που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις αθλήτριες καθώς αποτελούν μια “πρόβα” τζενεράλε πριν από το πανελλήνιο.

Αύριο η ημέρα περιλαμβάνει αγώνες γυναικές, νεανίδων, κορασίδων και ορισμένα τζούνιορ με την αυλαία να πέφτει στις 20:00 με τις απονομές.