Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

32 νέοι καλλιτέχνες στη διεθνή παράσταση “Ειρήνη-Αγάπη-Ενότητα”

Διεθνή παράσταση Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα διοργανώνει το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. 

———–
ΕΙΡΗΝΗ – ΑΓΑΠΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
32 νέοι καλλιτέχνες που μόλις γνωρίστηκαν και βρέθηκαν μαζί μόνο για 10 ημέρες, ως πρωταγωνιστές σε ένα σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι. Προερχόμενοι από πέντε διαφορετικές χώρες, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Τσεχία, εργάζονται μαζί, συγγράφουν και συναποφασίζουν την εξέλιξη του έργου, εμπνέονται από μύθους των χωρών τους και παρουσιάζουν στο κοινό ένα έργο που θα εντυπωσιάσει, θα διασκεδάσει, θα εκπαιδεύσει και θα προβληματίσει.
Η παράσταση “Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα”, έρχεται  σε μια εποχή που οι τρεις αυτές έννοιες είναι παραπάνω από αναγκαίες, κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Με εργαλείο τους τις παραστατικές τέχνες, τις τέχνες του δρόμου και τις τέχνες του σύγχρονου τσίρκο, βγάζουν προς τα έξω τις ανησυχίες τους, τα φωτεινά και σκοτεινά βιώματά τους, τα θέλω και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων και μας συστήνονται σε μια και μοναδική παράσταση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου και ώρα 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Η αφήγηση θα γίνεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Η παράσταση είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, από τώρα και έως το καλοκαίρι του 2023, που θα έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν στο κοινό της Καλαμάτας, τις τέχνες του δρόμου, όχι ως ένα “περιθωριοποιημένο” κομμάτι έκφρασης, αλλά ως ένα βασικό μέρος της πολιτιστικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας, με βασικούς πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους.
Οι νέοι αυτοί, βρίσκονται στην Καλαμάτα για 10 ημέρες, μέσω του προγράμματος Erasmus+ και σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με υπεύθυνο υποδοχής τον οργανισμό Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων.