Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “σΤης ελιάς το δάκρυ” – Βιωματικό σεμινάριο με την Σάσα Βούλγαρη

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “σΤης ελιάς το δάκρυ” διοργανώνεται ένα βιωματικό σεμινάριο αφήγησης με την Αφηγήτρια και Εκπαιδεύτρια Αφήγησης Σάσα Βούλγαρη.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ κι απαιτείται μια προκαταβολή 10 ευρώ για την κράτηση θέσης. Πρόκειται για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6985898280.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο

Οι λέξεις είναι ήχοι συνταιριασμένοι που αφήνουν ένα αποτύπωμα: δονούν το σώμα.

Όταν οι ήχοι – λέξεις δένουν αρμονικά σε μια αφήγηση, ο αφηγητής ταξιδεύει μαζί με το ακροατήριό του, «ηδυσμένω λόγω» και «σα να χορεύουν» όλοι μαζί στην ιστορία.

Πως φτάνουμε σε αυτή τη μέθεξη;

Πως δημιουργούμε, ως αφηγητές, μια ιστόρηση όπου η κάθε λέξη έχει τη θέση της και πως εκφέρουμε λόγο ώστε το ακροατήριό μας να «κρέμεται από τα χείλη» μας;

Που βρίσκεται η σωστή εκκίνηση ώστε, όταν αφηγούμαστε, να αφήνουμε τον ναρκισσισμό μας στην άκρη και να οδηγούμαστε από τις ιστορίες και από την ενέργεια του ακροατηρίου, που μόνον σε αυτή την περίπτωση συν-δημιουργεί μαζί μας;

Ένα μικρό εργαστήρι όπου θα ανιχνεύσουμε, με ειλικρίνεια, την αρχή – που είναι το ήμισυ του παντός! – της τεχνικής της αφήγησης, μέσα από βιωματικά παιχνίδια με λέξεις, ρυθμικές απαγγελίες και αποσπάσματα από ιστορίες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το εργαστήρι είναι εισαγωγικό και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται.

Χρειάζονται:

  • Άνετα ρούχα: θα δουλέψουμε με λίγη κίνηση και με αναπνοές.
  • Άνετα παπούτσια: για τους ίδιους λόγους
  • Ένα αφήγημα: όχι απαραίτητα παραμύθι ή παραδοσιακό, αλλά κάτι που να μπορεί κάποιος να το αφηγηθεί χωρίς να το διαβάζει.
  • Ένα σκουπόξυλο! για την κατάδειξη τεχνικών αναπνοής και ρυθμού!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο νωρίτερα από την έναρξη του σεμιναρίου.

Δεν θα γίνεται κανείς δεκτός μετά την έναρξη καθώς το εργαστήριο βασίζεται στην ενεργειακή κατάσταση μιας καλά, από την αρχή, δομημένης ομάδας.

Είναι απαραίτητη βεβαίωση, από φαρμακείο, αρνητικού covid test,  24ωρης ισχύος.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Παρέχεται Βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου.

Η Αφηγήτρια και Εκπαιδεύτρια  Αφήγησης Σάσα  Βούλγαρη,

είναι πρωτοπόρος της νεο-αφήγησης στην Ελλάδα, με σταθερές συνεργασίες σε μουσεία και σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Διδάσκει Τεχνική της Αφήγησης & Δημιουργική Γραφή με τη Μέθοδο της από το 1995. Το έργο της συνεχίζει μια πανάρχαια παράδοση και χαρακτηρίζεται από πειραματισμό και διερεύνηση των μετασχηματισμών της προφορικής αφήγησης στην εποχή μας. Από το 2013 συνεργάζεται με  το Ίδρυμα Θεοχαράκη και από το 2010 με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το οποίο φιλοξενεί το κύριο εκπαιδευτικό της έργο. Προτάθηκε (SCBWI-Greece: 2014, 2015) για το σύνολο του έργου της για το Διεθνές Βραβείο ALMA – Astrid Lindgren Memorial Award. Είναι Ψυχοπαιδαγωγός (Ε.Κ.Π.Α.) με ειδίκευση σε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης.  Το 1998 αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1.