Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

4ο δημοσίευμα σε έναν μήνα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και την Καλαμάτα από το πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας

4ο δημοσίευμα σε έναν μήνα για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ & την Καλαμάτα από το πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Προλογίζοντας το θέμα, το σχετικό κείμενο αναφέρει: “Σήμερα, η ΕΕ και η Δημοκρατία της Κορέας τόνισαν πώς η δεκαετής εμπορική τους συμφωνία παραμένει το θεμέλιο της διμερούς οικονομικής σχέσης και ένα ισχυρό θεμέλιο για να βοηθήσουμε τις οικονομίες μας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν μετά την πανδημία Covid-19. Η 9η συνεδρίαση της εμπορικής επιτροπής που συστάθηκε από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Δημοκρατίας της Κορέας πραγματοποιήθηκε σήμερα δια ζώσης στις Βρυξέλλες και συμπροεδρεύτηκε από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Επίτροπο Εμπορίου Valdis Dombrovskis και τον Υπουργό Εμπορίου της Κορέας Yoo Myung-hee.

Η συμφωνία άρχισε να εφαρμόζεται προσωρινά το 2011. Το συνολικό διμερές εμπόριο αγαθών αυξήθηκε κατά 46% το 2020 σε σύγκριση με το 2010, ενώ το διμερές εμπόριο υπηρεσιών σημείωσε ακόμη πιο εντυπωσιακή αύξηση, της τάξεως του 86% το 2019 σε σύγκριση με το 2010. Η πανδημία επηρέασε τις περσινές παγκόσμιες εμπορικές ροές , αλλά οι διμερείς εμπορικές ροές μειώθηκαν μόνο κατά 1,6%, σε σύγκριση με 11% παγκοσμίως, και το διμερές εμπόριο αγαθών ανήλθε σε περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός λόγω της ανάγκης ανοικοδόμησης της οικονομικής ανάπτυξης μετά την πανδημία του Covid-19.”